– Anleggsbransjen er en uslepen diamant

Julie M. Brodtkorb vil jobbe for at beslutningstakerne i landet blir bedre kjent med anleggsbransjen.

Julie M. Brodtkorb ble ny direktør for MEF i september i fjor.
Julie M. Brodtkorb ble ny direktør for MEF i september i fjor. Foto: Bjørn Olav Amundsen
25. jan. 2018 - 10:51

– Det er nemlig det som er bransjens største utfordring, mener den nye direktøren for Maskinentreprenørenes Forening.

– Arctic Entrepreneur er ditt første store møte med bransjen. Hvordan har det vært?

– Det er rekordpåmelding av både utstillere og deltakere, og det er tydelig at det er et arrangement som er godt etablert i bransjen. Når jeg er rundt i landet og treffer folk, så ser de fram mot Arctic Entrepreneur. Så det kan vi være stolte av å ha fått til. Det er viktig å ha en møteplass. Det er en hardtarbeidende bransje, og det er viktig med et slikt arrangement for å dele erfaringer, titte på nytt utstyr og ikke minst ha det gøy sammen. Da bygger vi en felles kultur og felles verdier, og det kan vi være stolt av.

– Ditt inntrykk av bransjen?

– Da jeg første gang hørte om MEF så sa det meg ingen ting, og det synes jeg i ettertid er litt rart. Så begynte jeg å lese meg opp på anleggsbransjen og fant at her er det bedrifter som er tungvektere og har flere milliarder kroner i omsetning. Og jeg konkluderte med at denne bransjen er en uslepen diamant.

Og bransjen har en del til felles med politikk, som jeg har lang erfaring fra, i det at organisasjonen må bygges opp nedenfra og oppover. Derfor reiser jeg mye rundt i landet, tre av fem dager i uka. Og det er ikke et engangsprosjekt heller. Jeg planlegger å være ute i felten i hvert fall to dager i uka, sier Brodtkorb.

– Derfor skal vi heller ikke ha noe hovedkontor i Oslo. Vi skal ha back office i Oslo, og vi skal utføre oppdragene våre på vegne av medlemmene. Før jul kuttet vi dessuten budsjettet med ti millioner kroner og reduserte medlemsavgiftene.

– Bransjens største utfordring?

– Å bygge opp et kjennskap til bransjen hos de som setter rammebetingelsene for oss. Bransjen vår er viktig for at samfunnet fungerer, sier hun.

 

Et lite feilskjær

Så får det heller være at hun innrømmer et lite feilskjær: Å bytte ut den tradisjonsrike flesk og duppe-menyen med hamburgermiddag under brakkemiddagen onsdag kveld på Arctic Entrepreneur var ikke noe sjakktrekk. Noen deltakere truet med å bestille buss fra Gardermoen til Oslo for å få flesk og duppe til middag. Men under utdelingen av prisen Årets lærebedrift onsdag ettermiddag tok Brodtkorb saken opp og lovet at neste år blir det flesk og duppe til Brakkemiddagen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.