MOBIL

Android Market får filmutleie

Nye tjenester for både film og musikk fra Google.

11. mai 2011 - 16:59

Google har det siste døgnet avslørt mange kommende nyheter på Android-fronten. Blant annet har selskapet kunngjort at tablet- og mobilversjonen av plattformen skal smeltes sammen.

Og det er ikke bare selve plattformen som får oppdateringer. Økosystemet rundt får også flere forbedringer.

Lei film gjennom Android Market

I en tid der "alle" mobiltelefoner som produseres har store, høyoppløselige skjermer er film på mobilen blitt høyaktuelt. At Android Market nå får en egen seksjon der du kan leie spillefilmer er derfor en svært velkommen nyhet.

Du kan velge om du vil streame filmen direkte fra nettet eller om du vil laste den ned til telefonen før du ser den.

Du trenger ikke se filmene samme dag som du laster dem ned, og kan vente så lenge som 30 dager før de blir slettet. Om du starter avspillingen har du nøyaktig like lang tid på deg som om du leide filmen i en fysisk videoforretning, altså 24 timer.

Først USA, deretter Europa

Oppdateringen som gir telefoner med Android 2.2 eller nyere støtte for å leie film skal rulles ut allerede iløpet av de neste ukene, og tjenesten skal i første omgang kun lanseres i USA, men ifølge Google står Europa snart for tur.

Dette har vi hørt før, da Apple lanserte videoutleie via iTunes - en tjeneste vi flere år senere ikke har tilgang til i Norge. Her er det bare å krysse fingrene for at Google er kjappere i avtrekket.

Ny musikktjeneste

I tillegg til filmutleie lanserte Google også en musikktjeneste - som på mange måter er en personlig utgave av Spotify eller Wimp. 

Tjenesten innebærer at du laster opp musikk du allerede eier til Googles servere. Deretter kan du spille av musikkbiblioteket ditt fra en hvilken som helst telefon eller datamaskin via Google-kontoen din.

I likhet med i Spotify og Wimp kan du også her velge å lagre innhold lokalt, slik at du ikke trenger å ha internettilkoblingen aktiv for å spille av musikken.

En demonstrasjon av Google Music Beta ser du i videoen nedenfor

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.