MOBIL

Android-huset er på vei

Google vil koble all elektronikk mot Android.

16. mai 2011 - 13:29

Google har kjørt på med interessante presentasjoner i uken som gikk. Selskapet annonserte ikke bare at de lanserer filmutleie og sin egen musikktjeneste og at Android for tablets og mobiltelefoner skal sys sammen til ett og samme operativsystem.

De avslørte også at de vil ha Android inn i alt som går på strøm.

Android@Home

Android@home er i korte trekk en utviklingsplattform for å gjøre Android-apparater som mobiltelefoner og tablets i stand til å kontrollere ting du har i hjemmet. Dette kan være alt fra lyspærer og termostat til musikkanlegg og vaskemaskin. 

Og her er det kanskje lureste trekket Google gjør i forhold til lignende, proprietære konsepter fra konkurrentene: Utviklingsplattformen blir helt åpen, slik at det er fritt frem for både privatpersoner og bedrifter å lage programvare - og produkter - for plattformen.

Selskapet Lightning Science har allerede vist frem en LED-lyspære som kan slås av og på via Android, og som skal være på markedet allerede før årsskiftet.

Project Tungsten

Som en del av Android@Home presenterte Google også Project Tungsten. Dette er et multimedierettet prosjekt som hovedsaklig går på å sy Google Music (foreløpig i beta) inn i huset.

Google Music er en tjeneste der du laster opp musikk du allerede eier til Googles servere, og kan deretter spille den av hvor som helst, så lenge du er logget inn med Google-kontoen din.

Tungsten-prosjektet dreier seg i hovedsak om å sy sammen biblioteket du etterhvert bygger inn i et grensesnitt for hjemmet. Foreløpig er det snakk om å koble en dedikert Android-enhet til stereoanlegget hjemme. Denne har både internett og NFC-støtte, og tanken er at du skal kunne "skifte CD" ved å vifte med det fysiske CD-coveret foran Tungsten-enheten.

Så var det bare å få plateselskapene til å gå med på å integrere NFC-brikker i hvert eneste album..

Når kan vi forvente en ferdig løsning?

Google har ikke satt noen dato for når du kan forvente en Android@Home-løsning som nærmer seg ferdig, og det er viktig å ha i bakhodet at det aller meste fremdeles er på konseptstadiet.

I motsetning til veldig mange andre konsepter, er det likevel grunn til å anta at Google kommer med noe mer konkret iløpet av overskuelig fremtid. Vi snakker om selskapet som akkurat nå kjører rundt og tar bilder av hele verden fra gateplan.

Kilder: CNET, BGR, Android Police

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.