MOBIL

Android aksellererer kraftig

Knalltall for Googles mobilplattform.

15. apr. 2011 - 12:50

Android-plattformen tok for alvor av i fjor, og veksten ser ikke ut til å stagnere med det første. I dag presenterte Google tallene kvartalsresultatene sine, og her finner vi interessante Android-tall.

Veksten i Android Market aksellererer

Android Market har ikke bare nådd en ny milepæl med tre milliarder nedlastninger totalt - veksten har også aksellerert vanvittig. Det tok 20 måneder å nå den første milliarden, mens den andre milliarden var i boks fem måneder senere. Milliard nummer tre tok bare to måneder.

Om denne utviklingen ikke stagnerer vil fem milliarder nedlastninger være unnagjort før juli, og det er ikke urealistisk at Google på sikt tar igjen Apples App Store, som passerte ti milliarder nedlastninger i januar.

350 000 nye brukere hver dag

Ifølge Google aktiveres det hele 350 000 nye Android-apparater hver eneste dag, noe som blir 127 750 000 aktiveringer årlig. 

Som du muligens har lest i Dagbladet, VG eller andre aviser i dag, leverte Google totalt sett lavere resultater enn forventet. Dette kan dog ikke skyldes på Android, som ifølge Google selv er den beste investeringen selskapet har gjort.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.