BLOG

Android 2.1 til Samsung Galaxy Spica

Vi har hatt Samsung Galaxy Spica liggende i Mobili-redaksjonen en stund allerede. Grunnen til at vi har ventet med test er at den skal kunne oppgraderes til Android 2.1, og hurramegrundt nå har vi oppdatert den!Det har ikke vært problemfritt. Oppdateringen har vært tilgjengelig siden i går, og vi har siden da kranglet med Samsungs PC-programvare. Men plutselig fungerte det, og vi fikk oppdatert Spica til Android 2.1.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. apr. 2010 - 20:09

Mobilis redaktør har allerede hatt de fettete fingrene sine i Spica en stund, og kan konstatere at det er store forandringer her.

Startskjermen er ny. Nå er det fire ikoner nederst på skjermen som tar deg direkte til telefon, meldinger, adressebok og nettleser. Når du trekker opp programmenyen er programmene nå organiser på sider. Du blar deg til høre for å vise flere programmer, litt som på iPhone.

En kjærkommen nyhet er støtte for Exchange. Det er latterlig enkelt å sette opp dette på Spica. Mange, oss inkludert, vil sette stor pris på dette. En kjempenyhet i Android-sammenheng er at kontaktene dine integreres direkte i telefonens telefonbok. Tidligere har du vært nødt til å forholde deg til flere adressebøker. Det samme gjelder for øvrig kalenderen.

Ellers er det flere nyheter her, blant annet ny utgave av Android Market. Vi skal se nærmere på det som er nytt i Spica i testen vår som kommer om et par dager. Følg med!

PS: Har du en Galaxy Spica du vil oppgradere? Da tar du turen innom Samsungs nettsider og laster ned Samsung New PC Studio. Etter installasjon kobler du mobilen til PC-en via USB-kabelen, så får du mulighet til å oppgradere telefonen.

NB: Vi har fått opplysninger om at det foreløpig kun er telefoner som ikke er operatørvarianter (altså uten operatørlås) som kan oppdateres. Oppdatering for Spica-eiere med operatørvarianter skal komme senest i midten av mai. Grunnen er ifølge Samsung at operatørene må godkjenne den nye programvaren i telefonen først.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.