SAMFUNNPOLITIKK

– Anbudsbruddene er slurv

BEKYMRET: Riksrevisor Jørgen Kosmo er bekymret for it-sikkerhet og for offentlig sektors gjentatte brudd på regelverket for offentlige anskaffelser. Foto: Terje Bendiksby Scanpix
BEKYMRET: Riksrevisor Jørgen Kosmo er bekymret for it-sikkerhet og for offentlig sektors gjentatte brudd på regelverket for offentlige anskaffelser. Foto: Terje Bendiksby Scanpix Bilde: Bendiksby, Terje, Scanpix
Mona StrandeMona StrandeJournalist
30. apr. 2008 - 07:44

– Dette er først og fremst slurv, sier riksrevisor Jørgen Kosmo til Dagens Næringsliv. Han understreker at det er departementsrådenes ansvar at regler følges, og vil nå få departementene til å gå gjennom sine rutiner.

Les også:

– Vi kan akseptere at mindre brudd kan skje noen ganger fordi det haster, men det må føres protokoll hvis det er en hastesak, sier Kosmo til avisen.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité ber nå statsminister Jens Stoltenberg om å ta initiativ til utarbeidelse av retningslinjer for bruk av eksterne konsulenter i departementene, og å innskjerpe etterlevelse av anskaffelsesregelverket.

Les også:

– Det kan se ut som brudd på regelverket mer er regelen enn unntaket i disse sakene, sier kontrollkomité-medlem Per-Kristian Foss om OEDs anskaffelser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.