MOBIL

Anbefaling: Matprat

Siden vi fyller år har vi testet Matprat-appen for Android.

1. okt. 2010 - 12:48
Vis mer

Nå har vi riktignok fått en ypperlig bursdagsgave av Google, som åpnet for betalte Android-programmer i Norge i dag. Men fyller man år, skal man ha kake. Vi tenkte derfor å slå to fluer i en smekk, ved å teste Android-appen Matprat.

Matprat-appen er nøyaktig det den høres ut som: En kokebok på mobilen.

Programmet har en rekke verktøy:

Database med oppskrifter

Når du åpner Matprat søker programmet gjennom oppskriftsdatabasen, og henter opskriftene ned til mobilen. I skrivende øyeblikk får du 2614 forskjellige oppskrifter. Om du på fantastisk vis ikke skulle finne noe du liker her, kan vi betrygge deg med at databasen oppdateres hele tiden.

Handleliste

Om du skal lage noe avanserte greier er det ofte et problem å vite hva man skal kjøpe inn. Dette er ikke noe problem med Matprat, som lar deg eksportere varene fra oppskriften du søker opp direkte til en handleliste du kan ta med deg på butikken. Her kan du merke de ingrediensene du allerede har stående i skapet, slik at disse fjernes fra handlelisten.

Noe vi liker veldig godt, er at du ved å skyve på en måler på toppen av ingredienslisten kan justere antall porsjoner. Dermed slipper du unna både hoderegning og et kilo rester når du lager middag.

Step by step -guide

For noen av oss er ikke kakebaking den mest naturlige tingen i verden, så her setter vi stor pris på at Matprat har gode instruksjoner der ingenting er utelatt. I oppskriften vi brukte skulle man ha tre egg. Disse skulle først splittes, noe som altså betyr at man skiller eggeplommen fra eggehviten. Deretter skulle eggehviten stivpiskes og "skjæres forsiktig" inn i røren - altså ETTER at eggeplommene var vispet inn på vanlig måte. Uten gode instruksjoner hadde vi strengt tatt knekt disse eggene rett i røren.Success!

Konklusjon

Det er egentlig ikke så mye mer å si om Matprat enn at det er en strålende app. Her får vi en knallbra database med mat i alle sjangre og bilder av rettene, handleliste til butikken og idiotsikre veiledninger. Du får fullversjonen av appen helt gratis, og den er fri for reklame. Har du ikke Matprat på Android-telefonen din, er det bare å kjøre den ned med en gang.

Andre anbefalte Android-apps:

Gmote 2.0 - Perfekt for mediesenteret

Quick Settings - Herlig enkelt kontrollpanel

Easytether - bruk Android-telefonen som modem

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.