MARITIM

Amsterdam stenger cruiseskipshavn

Bystyret i Nederlands hovedstad Amsterdam har vedtatt å stenge en større cruiseskipshavn som et nytt tiltak for å begrense masseturismen i byen.

Amsterdams kanaler er noe av det som lokker turistene til byen. Myndighetene mener store cruiseskip ikke er i tråd med byens bærekraftsambisjoner.
Amsterdams kanaler er noe av det som lokker turistene til byen. Myndighetene mener store cruiseskip ikke er i tråd med byens bærekraftsambisjoner. Foto: Peter Dejong
21. juli 2023 - 09:45

– Forurensende cruiseskip er ikke i tråd med de bærekraftige ambisjonene til byen vår, heter det i en uttalelse fra sentrum-høyre-partiet D66, som har makten i Amsterdam sammen med sosialdemokratiske PvdA og miljøpartiet GroenLinks.

Partiet bemerket også at cruisetrafikken ikke er forenlig med planene om en ny bro mellom byens historiske sørlige distrikt og Noord-distriktet.

Andre nylige tiltak for å få bukt med den forstyrrende turismen i byen, er et forbud mot å røyke cannabis på gaten i det såkalte «red light»-distriktet. I mars førte byen en avskrekkelseskampanje for å legge en demper på utagerende oppførsel fra turister som vil feste med narkotika og alkohol.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.