FORSVAR

Amerikansk F-16 styrtet i bygning

Et F-16-fly på vei tilbake til March Air Reserve Base i Moreno Valley i California krasjet i en bygning og tok fyr etter at piloten hadde skutt seg ut torsdag.

Pilotens fallskjerm ligger etterlatt på et jorde. Han overlevde etter å ha skutt seg ut av jetflyet sitt, som siden styrtet i et varehus.
Pilotens fallskjerm ligger etterlatt på et jorde. Han overlevde etter å ha skutt seg ut av jetflyet sitt, som siden styrtet i et varehus. Foto: Ap
17. mai 2019 - 07:24

Major Perry Covington, talsperson ved militærbasen, sier den eneste piloten i flyet rakk å skyte seg ut før styrten og at han ikke ble skadd.

Jetflyet styrtet i en lagerbygning utenfor militærbasen på Van Buren Boulevard rundt klokka 15.45 ifølge nestkommanderende brannsjef ved March Air Reserve Base Deputy, Timothy Holliday.

Brannen som ble utløst av styrten, skal ikke ha vært veldig alvorlig, sier Holiday til Los Angeles Times.

Det er ikke offisielt hva flyet bedrev før ulykken, men ubekreftede opplysninger går ut på at flyet bar drivstofftanker og artilleri.

TV-bilder viser et stort hull i taket på bygningen. Ifølge Covington ble ingen i bygningen eller på bakken skadd som følge av styrten.

Hovedfartsåren Interstate 215, som går forbi basen, ble stengt i begge retninger etter ulykken.

Politiet på stedet under rivingen av Tretten bru 19. august 2022.
Les også

Regjeringen vil ta regningen for brukollapsen på Tretten

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.