NYHETER_BYGG

Ambassader forbedres

SIKRER: Norges ambassade i Nicaragua er ferdig ombygget og rehabilitert for 5 millioner kroner. Bygget skal tåle jordskjelv uten å rase sammen. Foto: Statsbygg
SIKRER: Norges ambassade i Nicaragua er ferdig ombygget og rehabilitert for 5 millioner kroner. Bygget skal tåle jordskjelv uten å rase sammen. Foto: Statsbygg Bilde: Statsbygg
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
12. jan. 2005 - 11:24

Fra 01.01.2000 ble det etablert en husleieordning for de statseide eiendommene i utlandet. Modellen er tilnærmet den samme som Statsbygg har for forvaltning av eiendommer i Norge. I dag dreier det seg om ca 120 eiendommer i om lag 60 land, opplyser avdelingsdirektør Siri Berg i Statsbygg.

Dette innebærer at ansatte i Statsbygg forvalter og leder prosjekter på eiendommer spredt over "hele kloden". Arbeidene gjennomføres som oftest med bruk av lokale rådgivere og entreprenører.

Nylig ble Norges ambassade i Managua i Nicaragua både ombygget og utvidet. Prosjektleder var sivilingeniør Øystein Franing. Fordi Managua ligger i et jordskjelvutsatt område, ble det fokusert spesielt på jordskjelvsikringstiltak under arbeidet .

Taket blir båret av slanke søyler som fører kreftene til fundamentet under bakken. Veggene av Siporex er ikke bærende. Ved rystelser tar søylene opp vibrasjonene. 725 m 2 ble rehabilitert og 175m 2 ble bygget nytt. 80-90 arbeidere var i sving på det meste. Prislappen ble 5 mill kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.