MOBIL

Alt om Windows Phone 8S by HTC

Lav pris, lav vekt og Windows Phone 8. 

19. sep. 2012 - 23:42
Vis mer

HTC kjørte i dag presselansering der de lanserte et nytt flaggskip på Windows Phone-fronten: Windows Phone 8X by HTC. 

LES ALT OM WINDOWS PHONE 8X 

De lanserte imidlertid også et rimeligere alternativ - Windows Phone 8S by HTC (heretter omtalt som 8S). 

Medium pris, medium spesifisert

HTC 8S er det man kaller en mellomklassetelefon, noe som enkelt og greit betyr at den har medium spesifikasjoner og medium pris. Den nærmeste, kjente konkurrenten vil være Nokia Lumia 820.

Design

Utseendemessig minner 8S mye om sin sterke storebror, med avrundede kanter og unibody-design. Også her finner du ripesikkert Gorilla Glass under skjermen, men vi er usikre på om den samme polykarbonat-plasten er brukt i resten av dekslene. 

Med sine 113 gram er den 17 gram lettere enn flaggskipsmodellen, og den er også både smalere og kortere.

Også denne telefonen lanseres i en rekke forskjellige farger: Blå, hvit, sort og gul. 

Skjerm

Skjermen i 8S er en Super LCD-variant med en størrelse på 4 tommer og en oppløsning på 800 x 480 piksler.

Dette er den samme oppløsningen som ble brukt i samtlige av fjorårets Windows Phone 7-telefoner, og det ser ut til at det kan bli standard i årets middelspekkede WP8-modeller.

Maskinvare

Motoren i HTC 8S er en Qualcomm MSM8627-systembrikke (det er mulig den europeiske er en annen variant) med doble prosessorkjerner på 1 GHz og grafikkbrikken Adreno 305. Grafikkbrikken erstatter forøvrig fjorårets Adreno 205 i mellomklassesegmentet. 

I tillegg har du 512 MB arbeidsminne (RAM). 

Med tanke på at Windows Phone 7-modeller med den samme skjermoppløsningen som 8S oppførte seg sprekt og fint på langt svakere maskinvare, tipper vi du slipper unna forsinkelser selv om du får vesentlig mindre kraft her enn hos storebror 8X

På trådløsfronten finner du det nødvendigste: HSPA+ (21 Mbps), Wi-fi og Bluetooth 2.1. Du får også støtte for både GPS og det russiske alternativet, GLONASS, som gir deg mer presis navigasjon. 

Kameraet i telefonen tar bilder i en oppløsning på 5 megapiksler og filmer i 720p. I motsetning til i 8X er ikke sensoren bakbelyst, så her har du ikke den samme fordelen om du må ta bilder i dårlig lys. 

Når kommer den?

HTC 8S skal etter planen komme i butikkene samtidig med resten av Windows Phone 8-telefonene, altså i løpet av november. Prislappen er ikke oppgitt, men vi tipper den lander på mellom 2000 og 2500 kroner. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.