MOBIL

Alt om de nye Sony Ericsson-telefonene

Her er det du trenger å vite om de nye toppmodellene fra Sony Ericsson.

14. feb. 2011 - 01:05

Mobili.no/Barcelona: Etter måneder med rykter viste Sony Ericsson i dag frem tre nye toppmodeller i Xperia-serien sin. Vi var tilstede på lanseringen, der produsenten presenterte Xperia Neo, Xperia Pro og Xperia Play.

Les også: Samsung lanserer Galaxy S2

Sony Ericsson uttalte for ikke veldig lenge siden at de skulle snevre inn utvalget av plattformer, og satse fullt ut på Android. Tidligere i år lanserte produsenten Android-telefonen Xperia Arc, som er arvtageren til Xperia X10, og alle de tre telefonene som ble sluppet løs i dag kjører også på Googles operativsystem.

Produsenten har også tatt til seg kritikken for trege oppdateringer, så telefonene er allerede utstyrt med den nyeste Android-versjonen, altså 2.3 Gingerbread.

Les også: Dette er nytt i Gingerbread »

Xperia Neo - KameraflaggskipetSony Ericssons kameraflaggskip, Xperia Neo.

Enhver produsent med respekt for seg selv har selvsagt en toppspesifisert kameratelefon. Sony Ericsson Xperia Neo har et kamera som tar bilder i åtte megapikslers oppløsning, har autofokus og LED-blits. At Sony Ericsson ikke har tatt et steg oppover på megapikselskalaen, og heller har konsentrert seg om å forbedre resten av optikken, er gode greier.

Det vi er mest spent på her er hvilken effekt kamerasensoren, Exmor-R, har på bildene. Denne er bakbelyst, noe som skal gjøre at du kan fotografere i dårligere lysforhold enn det som er vanlig uten å få masse støy i bildene dine. Blenderverdien kan settes helt ned til f2.2, noe som er et trinn lavere enn for eksempel Nokia N8.

Bravia-skjerm

Skjermen i Xperia Neo har en størrelse på 3,7 tommer og en oppløsning på 854 x 480 piksler, og er en LCD-variant. En del av Sony Ericssons taktikk fremover er et tettere samarbeid med Sony, noe du blant annet skal merke på skjermene.Xperia Neo er én av tre Sony Ericsson-telefoner som har skjerm med Mobile Bravia-teknologien.

I Neo har produsenten fått på plass en teknologi kalt Mobile Bravia, som skal gi bedre bilde og mer naturtro farger. Bravia-logoen har vært på plass i Sonys friskeste TVer i en årrekke, og her har det endelig begynt å drysse over på mobilavdelingen.

Maskinvaren ellers ser også ut til å holde mål. Telefonene kjører på Qualcomms MSM8255-systembrikke, altså den samme du finner i HTC Desire HD. Denne systembrikken har dedikert grafikkjerne og en prosessorhastighet på 1 GHz. Om dette holder til å ta opp kampen mot LG Optimus 2X, Samsung Galaxy S2 og andre, kommende telefoner med doble prosessorkjerner gjenstår å se.

HDMI

Sony Ericsson ser også ut til å ha kastet seg på HDMI-bølgen, og har gitt Neo et spor for Mini-HDMI. En interessant funksjon som ble vist frem under lanseringen var muligheten til å bla i bilder ved å bruke den vanlige fjernkontrollen til TV-apparatet ditt. Nøyaktig hvordan dette fungerer er vi litt usikre på, men vi antar at det kreves en Sony-TV.

Xperia Neo har ellers en vekt på 120 gram og en størrelse på 116 x 57 x 13 mm. Ikke noen kjempe, med andre ord. 

Vi har foreløpig ikke fått oppgitt noen veiledende pris på Xperia Neo, men da den er ventet på markedet allerede i utgangen av mars regner vi ikke med det er lenge til vi er klokere her.

Neste side: Xperia Pro >>

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.