MOBIL

Alle Windows-telefoner får Nokia Maps

Men det er et stort men..

4. nov. 2011 - 09:04

I februar i år kom nyheten om at Nokia og Microsoft inngår et samarbeid som innebærer at Nokia tar i bruk Windows Phone som hovedplattform for smarttelefonene sine.

De første resultatene av dette samarbeidet så vi forrige uke, da Nokia viste frem Lumia 800 og Lumia 710, altså sine første Windows-telefoner.

LES OGSÅ:

Lyntest av Lumia 800


Lyntest av Lumia 710

Eksklusive Nokia-funksjoner

Siden alle andre produsenter kan lisensiere Windows Phone-plattformen var mange spent på hvordan Nokia skal skille seg ut fra mengden her, og det fikk vi også vite mer om under lanseringen.Nokia har skilt ut navigasjonsdelen av Nokia Maps, og kalt den Nokia Drive.

Nokias Windows-modeller får tre tjenester konkurrentene ikke har tilgang til: En sportstjeneste fra ESPN, musikktjenesten Nokia Mix Radio og navigasjonstjenesten Nokia Drive.

Og her er det sistnevnte som er mest interessant. Etter at Nokia for noen år siden kjøpte opp Navteq har produsenten ligget jevnt på topp når det kommer til kart og navigasjonstjenester.  

Nokia Maps for alle

Nokia har ikke tenkt å holde alle karttjenestene inne i eget hus. Nylig ble det kjent at karttjenesten Nokia Maps i løpet av de neste ukene blir tilgjengelige på Windows Market Place, og da for samtlige Windows Phone 7.5-modeller enten de er produsert av HTC, Samsung, LG eller andre.

Men dette er altså ikke den samme Nokia Maps-versjonen du finner i Nokia-telefonen din i dag. Produsenten har nemlig skilt ut navigasjonsdelen av Nokia Maps-pakken, og det er altså denne delen av koden som utgjør Nokia Drive.

Ikke offline-kart

I Windows-telefoner uten Nokia-logo får du heller ikke muligheten til å laste ned kart og bruke dem offline. Det du dermed sitter igjen med er noe som minner mye om Google Maps.

Det Nokia har gjort her ser ikke ut til å være så dumt, rent taktisk sett. Alle Windows Phone-brukere får en smakebit på Nokias karttjenester, uten å få hele kaka.

Kilder: Engadget, MyNokiaBlog

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.