ENERGI

Alexandra Bech Gjørv ny styreleder i Statkraft 

Thorhild Widvey går av som styreleder i Statkraft og erstattes av Sintef-sjef Alexandra Bech Gjørv. Hun skal nå lede arbeidet med å finne ny Statkraft-sjef etter Christian Rynning-Tønnesen.

Konsernsjef i Sintef Alexandra Bech Gjørv blir ny styreleder i Statkraft og skal nå lete etter ny konsernsjef til milliardkonsernet.
Konsernsjef i Sintef Alexandra Bech Gjørv blir ny styreleder i Statkraft og skal nå lete etter ny konsernsjef til milliardkonsernet. Foto: Håkon Mosvold Larsen
30. nov. 2023 - 16:13

Det fremgår av en børsmelding torsdag. Ifølge meldingen går Thorhild Widvey av som styreleder etter eget ønske. Alexandra Bech Gjørv etterfølger Widvey som styreleder.

Ifølge meldingen er det snakk om planlagte endringer i ledelsen av styret i Statkraft som nå er fremskyndet i forbindelse med ansettelsen av en etterfølger til Christian Rynning-Tønnesen. Han informerte tidligere i høst om at han ønsker å slutte som konsernsjef etter snart 14 år.

Gjørv vil dermed lede styrets arbeid med å ansette en ny konsernsjef.

– Grønn energi er helt avgjørende for å løse klimautfordringene og å lykkes med energitransformasjonen Norge, Europa og verden er avhengig av. Statkraft har en sterk organisasjon og er godt posisjonert for å fortsette å levere høy verdiskaping og vekst, sier påtroppende styreleder Alexandra Bech Gjørv i meldingen.

Avtroppende Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen sammen med avtroppende styreleder Thorhild Widvey i Statkraft. <i>Foto:  Ole Berg-Rusten</i>
Avtroppende Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen sammen med avtroppende styreleder Thorhild Widvey i Statkraft. Foto:  Ole Berg-Rusten

 

Flere styreutskiftninger

Gjørv er konsernsjef i Sintef og har lang ledererfaring fra blant annet Hydro og Equinor. Hun er utdannet jurist og har jobbet i flere advokatfirmaer i Norge og USA. Gjørv har vært styreleder og -medlem i en rekke utenlandske og norske industri- og energiselskaper som Hafslund, Eidsiva Energi, Technip, Norske Skog og Schibsted, men er kanskje aller mest kjent i offentligheten som leder av den uavhengige 22. juli-kommisjonen.

Nestleder Peter Mellbye trer også ut av Statkraft-styret og Ingelise Arntsen er valgt som ny nestleder. Hun leder i dag styrets revisjonsutvalg og har vært styremedlem i Statkraft siden 2017.

Thorhild Widvey har vært styreleder i Statkraft siden 2016, og Peter Mellbye styremedlem fra samme år. Statkraft er et av Norges største selskaper med en anslått verdi på over 300 milliarder kroner.

Samtidig trer Lars Røsæg inn som nytt styremedlem i Statkraft. Røsæg er investeringspartner i investeringsselskapet Salvesen & Thams, har bred erfaring fra topplederstillinger innenfor økonomi og strategi i norske industriselskaper og var inntil nylig viseadministrerende direktør i Yara.

Styret i Statkraft ser etter styreendringene ut som følger: 

Styreleder: Alexandra Bech Gjørv

Nestleder: Ingelise Arntsen

Styremedlemmer: Mikael Lundin, Pål Erik Sjåtil, Marit Salte, Lars Røsæg, Marte Lind (ansattvalgt), Lars Mathisen (ansattvalgt), Thorbjørn Holøs (ansattvalgt).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.