BYGG

Ålesund-raset:
Får bare "småpenger"

PENGEKRANGEL: Brigadesjef i Oslo brann- og redningsetat, Ståle Lindhardt, fant bare 9 utsparringer under sin befaring. Hjelvik Betongsaging opererer med tall opp mot 24. Det utgjør en stor prisforskjell.
PENGEKRANGEL: Brigadesjef i Oslo brann- og redningsetat, Ståle Lindhardt, fant bare 9 utsparringer under sin befaring. Hjelvik Betongsaging opererer med tall opp mot 24. Det utgjør en stor prisforskjell. Bilde: Mona Strande
Mona StrandeMona StrandeJournalist
17. apr. 2009 - 15:04

Hjelvik Betongsagings krav var på 1.7 millioner kroner. Sunnmøre tingrett har imidlertid bestemt at de bare har krav på 304.750 kroner fra Ålesund brannvesen. Det skriver Sunnmørsposten.

Betalt for risiko

Fra før har brannvesenet betalt 232.750 kroner for jobben. Selv om de mente det var nok, var retten uenig.

I dommen står det at Hjelvik har krav på å bli skikkelig honorert – både ut ifra hva arbeidet ville ha medført som ordinær entreprise, og av hensyn til risikoen de utsatte seg for ved arbeidet i bygningsruinene i mars 2008.

Dobbeltfakturering

Ifølge Sunnmørsposten reagerer retten på at Hjelvik har fakturert både stykkpris og timepris for boreoppdragene, uten å kunne gi en god forklaring på hvorfor. Hjelvik og brannvesenet har heller ikke kommet til enighet om hvor mange utsparringer som faktisk ble boret under redningsaksjonen.

Hjelvik Betongsaging slipper å betale Ålesund kommunes saksomkostninger i forbindelse med saken.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.