MOBIL

Aldri hørt om Meego?

Det er mye snakk om Nokia N9 og Meego om dagen. Her er artikkelen for deg som klør deg i hodet.

21. juni 2011 - 13:18

Nokia N9 er muligens blant de mest myteomspunnede telefonene noensinne, noe som ikke minst skyldes at den er blitt utsatt og utsatt og utsatt. Faktisk var både vi og andre redaksjoner skråsikre på å få se Nokias første Meego-modell allerede under Mobile World Congress i 2010, og vi var selvfølgelig like skråsikre i år.

fredag var vi også sikre, og for én gangs skyld fikk vi (og tusen andre medier) rett, for nå er telefonen endelig offisielt ute av skapet.

Hva gjør Nokia N9 spesiell?

Vi kan starte med en kjapp oppsummering for deg som ikke har hengt med på ryktene de siste to årene. Det spesielle med N9 er ikke telefonen i seg selv, men det faktum at den kjører oppfølgeren til Maemo-systemet du fant i Nokia N900, altså Meego. Dette er et Linux-basert operativsystem utviklet i samarbeid mellom en rekke forskjellige aktører, med Nokia og Intel i spissen.

Meego-plattformen er i likhet med Symbian^3 bygd på utviklingsverktøyet QT, noe som innebærer at utviklere enkelt kan skrive programvare som fungerer på begge plattformene. Dette gjelder også elementer i menysystem og annet, slik at ting som var bra i Meego og dårlig i Symbian^3 enkelt kunne blitt erstattet gjennom programvareoppdateringer.

LES OGSÅ: Nokia tar et stort steg i riktig retning

I det store og det hele så det lenge ut til at Meego kunne bli det som skulle til for å dra Nokia opp av søla. Denne spådommen falt imidlertid i grus i februar, da Nokia kunngjorde at de heller skal slå seg sammen med Microsoft og satse på Windows Phone-serien.

Da vi snakket med Nokia under MWC fikk vi vite at produsenten i første omgang skal satse på én Meego-telefon, som altså er N9. Det som i hovedsak vil avgjøre hvor mye Nokia satser på Meego videre er hvordan N9 blir mottatt i markedet.

LES OGSÅ:

Det du trenger vite om N9

Se video av Meego-menyene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.