OFFSHORE

Aktiv leting

8. des. 2000 - 14:45

I kroner utgjør det 2,2 milliarder, mens anslaget for hele år 2000 er 5,5 milliarder. Samlede investeringer i olje- og gassvirksomhet, inkludert rørtransport, forventes å bli 52,6 milliarder. Det er 15,8 milliarder mindre enn i fjor. I hovedsak skyldes nedgangen at få nye prosjekter er satt i gang de siste åra.

Investeringene til feltutbygginger går ned. Åsgard og Snorre B har hatt de høyeste investeringene de to siste åra. Åsgard B starta 1 oktober i år, mens Snorre B etter planen skal være ferdig i løpet av august neste år.

Investeringene til felt i drift øker, noe som henger sammen med at en rekke felt ble ferdigstilt i fjor og i år. Investeringene i år ser ut til å bli de høyeste noensinne, det vil si 22,6 milliarder kroner. For landvirksomheten ruller det færre kroner inn i år. Primært skyldes det at utbyggingene av mottaksterminal og rørtransport til Åsgard er ferdige.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.