OFFSHORE

Aker-topper demper tonen

9. mai 2001 - 15:49

Aker Maritime og dets hovedeier Kjell Inge Røkke i Aker RGI vil - ifølge egne utsagn - la Kværner være i fred en stund framover.

Etter at Røkke og Aker-selskapet tapte kampen om styre-sammensetningen i Kværner sist fredag, var det ventet at Aker Maritime ville mane til omkamp. Om slike planer foreligger, ble de godt skjult for pressen da kvartalstallene for Aker Maririme ble lagt fram på en pressekonferanse onsdag. Striden om Kværner ble et vesentlig emne. Røkke og kompani hevdet at de ville la Kværner være i fred og bevise at konsernet kan oppnå de resultater det selv har skissert.

Kjell Inge Røkke mente imidlertid at Kværner har lagt lista høyt - kanskje vel høyt.

Røkke og Skogen ville nå konsentrere seg mer om Aker Maritimes videre strategi - som om Kværner og mulig fusjon ikke er aktuell på lang tid. Aker Maritime kan igjen gå inn på dypvannsteknologi ettersom avtalen med Coflexip Stena Offshore om salg av dypvannsvirksomheten ikke er til hinder for det.

Aker-toppene brukte imildertid mye tid på argumentere for at norsk offshoreindustri - inklusive oljeselskapene - vill være best tjent med en Aker-Kværner-fusjon. Stridsøksen er med andre ord antakjelig ikke gravd særlig dypt ned - om den i det hele tatt er det. Kjell Inge Røkke ville neppe informert pressen først om sin videre strategi for å få makta i Kværnerkonsernet.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.