ENERGI

Aker Solutions vinner havvindkontrakt på minst 3 milliarder kroner

Skal levere omformersystemet til et stort havvindprosjekt. 

Aker Solutions skal levere en omformerplattform til et stort offshore havvindprosjekt. Kontrakten er på minst 3 milliarder kroner.
Aker Solutions skal levere en omformerplattform til et stort offshore havvindprosjekt. Kontrakten er på minst 3 milliarder kroner. Illustrasjon: Aker Solutions
Ina AndersenIna AndersenJournalist
19. juli 2021 - 09:15

Aker Solutions melder at de har vunnet en stor kontrakt, på minst 3 milliarder kroner, for en foreløpig ukjent kunde. De skal levere HVDC (high-voltage, direct current) omformersystemet til et stort offshore vindprosjekt. 

Ifølge selskapet vil flere detaljer om prosjektet bli avslørt av kunden og partnerne i tredje kvartal i år. 

For Aker Solutions innebærer kontrakten ingeniørarbeid, innkjøp, bygging og installasjon av en omformerplattform. Plattformer vil bestå av et stålunderstell og et plattformdekk til det elektriske anlegget. 

HVDC-plattformens oppgave er å motta elektrisiteten generert av vindturbinene, og konvertere den fra AC til DC, før den sendes gjennom en eksportkabel til prosjektets omformerstasjon på land og videre ut i strømnettet. 

Arbeidet på kontrakten starter umiddelbart og omformerplattformen skal være klar til installasjon i andre halvdel av 2024. Endelig leveranse i prosjektet blir i andre halvdel av 2025. 

Aker Solutions melder at kontrakten er definert som en stor kontrakt, som vil si at den er på minst 3 milliarder kroner. Dette vil gå inn i selskapets fornybarportefølje. 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.