Aker Solutions kjøper Reinertsen

For 212,5 millioner kroner.

Aker Solutions kjøper Reinertsen.
Aker Solutions kjøper Reinertsen. Bilde: Grøtt, Vegard Wivestad/NTB Scanpix
NTB
30. mars 2017 - 09:15

Aker Solutions kjøper oljeservicevirksomheten Reinertsen for 212,5 millioner kroner.

Aker opplyser i en pressemelding at de gjør kjøpet for å «styrke sin posisjon som en ledende leverandør av vedlikeholds- og modifikasjonstjenester i det norske offshoremarkedet».

Avtalen innebærer at Aker Solutions vil overta Reinertsens olje- og gasseiendeler i Norge.

Avtalen ekskluderer Reinertsens gjeld per 19. desember 2016, da selskapet leverte inn begjæring om gjeldsforhandlinger.

– Fremdeles utfordringer på kort sikt

– På kort sikt vil vi fremdeles møte på noen utfordringer, men langsiktig vil dette grepet sikre arbeidsplasser i Midt-Norge og gjøre oss i stand til å fortsette den lange historien vi har med å levere tjenester til høy kvalitet, sier Thomas Reinertsen, visekonsernsjef i Reinertsen.

Reinertsen har 700 ansatte. Selskapets største kontorer er i Trondheim og Bergen, hvor Aker Solutions også har en solid tilstedeværelse.

Reinertsen, som hadde en omsetning på om lag 800 millioner i 2016, er den tredje største vedlikeholds- og modifikasjonsleverandøren offshore Norge.

Reinertsens ordrereserve består blant annet av nøkkelkontrakter med Statoil for vedlikehold og modifikasjoner, inkludert en rammekontrakt på minst seks år som ble tildelt i desember 2015. Ordreboken inneholder også noen mindre ingeniør- og subsea-servicekontrakter. 

Virksomhetsoverdragelsen forventes å bli gjennomført i andre kvartal, Kjøpet er betinget av godkjennelse fra norske konkurransemyndigheter.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.