OFFSHORE

Aker Maritime som oljeselskap

22. mars 2001 - 16:13

Det tyske energiselskapet RWE-DEA har fått operatørskapet på blokk 35/3 ca 80 kilometer vest for Florø med en eierandel på 51 prosent. Aker Maritime er med sine 49 prosent eierandel med som partner og får dermed lov til å delta i oljeutvinning på norsk sokkel. Det er første gang et selskap som i utgangspunktet ikke har erfaring fra oljeutvinning får delta.

Aker Maritime kaller tillatensen en milepæl og ser tiullatelsen som et viktig første skritt i retning av å utvide konsernets virksomhet.

"Teknologi, kunnskap og erfaring som konsernet har opparbeidet, vil på en ny måte kunne komme til anvendelse i forbindelse med utvikling og drift av olje- og gassfelt." Dette skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi tror vi med vår bakgrunn som leverandør til oljeselskapene, kan øke mangfoldet på norsk sokkel og bidra til en effektiv utnyttelse av ressursene i mindre olje- og gassfelt, hevder konsernsjef Sverre Skogen i Aker Maritime.

Han sier at Aker Maritime ikke vil konkurrere med etablerte oljeselskap, men heller tilby sin ekspertise gjennom nye samarbeidsformer.

Selskapene vil etablere en felles prosjektorganisasjon. Første oppgave er å avklare reservegrunnlaget i blokken gjennom boring av en letebrønn, antakelig før våren 2002. De videre planene vil avhenge av resultatene av denne boringen.

Blokk 35/3 ble først tildelt i 1975 med Saga Petroleum som operatør. Det ble boret fem letebrønner og funnet gass, men funnet ble den gangen ikke vurdert som lønnsomt og blokken ble tilbakelevert i 1989. Vanndypet i området er 250-300 meter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.