OFFSHORE

Aker erobrer Brasil

Dordi Digre
30. jan. 2002 - 16:04

Dypvannsplattformen som skal ligge på Marlim Sul feltet utenfor Brasil, vil være lik Snorre B-plattformen som Aker leverte i fjor sommer for Norsk Hydro. Odd Arvid Olsen, administrerende direktør i Aker Technology, tror at nettopp denne leveransen har vært en god referanse for Petrobras.

Petrobras åpner opp

Inkludert i kontrakten er også en opsjon på forprosjektering av en plattform til Roncador-feltet i samme område. Aker Technology har lang erfaring i utvikling og prosjektering av dypvanns løsninger og har ifølge Olsen en sterk posisjon i konkurranser om slie oppdrag.

Det brasilianske statsoljeselskapet har tidligere vært svært restriktive på tildeling av oppdrag til utenlandske aktører, men har siden 1997 åpnet for internasjonal konkurranse. - Det at det meget anerkjente Petrobras har valgt vår løsning er vi ikke bare stolte av, det vil også være en viktig referanse når vi skal vinne nye oppdrag, sier Olsen

Marlim Sul

Marlim Sul ligger i Campos bassenget på vanndyp mellom 850 og 2000 meter. Det har produsert olje og gass siden 1994 fra det nærliggende Marlim feltet via en pilotbrønn. Feltet ble oppdaget i 1987 og er ett av verdens største olje- og gassreservoarer. Feltet har fram til i dag produsert via en temporær flyter (FPSO) sør i feltet, mens de nordlige delene har produsert via enheter i Marlim-feltet. Nå er produksjonsenhetene P-40 og P-38 installert, og ytterligere utbygging er altså i emning.