MARITIM

Aker Biomarine bygger nytt forsyningsfartøy i Kina

Andre nybygg på to år.

Krilltråleren Antarctic Endurance er ferdig bygd i begynnelsen av 2019. Nå er det tegnet kontrakt på forsyningsskipet som skal betjene det.
Krilltråleren Antarctic Endurance er ferdig bygd i begynnelsen av 2019. Nå er det tegnet kontrakt på forsyningsskipet som skal betjene det. Illustrasjon: Aker Biomarine
16. okt. 2018 - 12:36

Det norske selskapet Aker BioMarine bygger sitt nye forsyningsfartøy i Kina. Dette er den andre nybyggingen selskapet investerer i i løpet av de siste to årene.

Prosjektet, med norske leverandører og et kinesisk verft som foreløpig ikke er offentliggjort, omfatter konstruksjonen og endelig utrustning og ferdigstillelse  av fartøyet innen desember 2020.

Det nye skipet bygges med ny energibesparende og miljøvennlig teknologi, og skal erstatte selskapets eksisterende forsyningsfartøy La Manche. Det er designet for å møte kravene til krillhøsting og de utfordrende forholdene i Antarktis.

Skipet vil blant annet ha integrert lasthåndteringssystem og en forsyningsbeholder utstyrt med miljøvennlig varmegjenvinning.

Det første fartøyet, krilltråleren Antarctic Endurance, sjøsettes tidlig neste år.

Samarbeidsavtalen mellom Aker BioMarine og China Overseas Development Association (CODA) sammenfaller med kongeparets besøk i Kina.

– Dette er starten på et unikt samarbeid som kombinerer nyskapende teknologier og høyteknologisk kompetanse fra både norske og kinesiske selskaper, sier administrerende direktør Matts Johansen i Aker BioMarine i en pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.