IT

AI-ekspert: – Frykt ikke kunstig intelligens - frykt menneskelig dumhet

AI-ekspert Nikola Danaylov er ikke redd for kunstig intelligens i seg selv. Men han frykter farlig og uintelligent bruk av den.

Microsoft slapp i 2016 AI-chatboten Tay (til venstre) løs på Twitter. I løpet av 16 timer hadde boten «lært» så mye av de Twitter-brukerne som bombarderte den med blant annet rasistiske og nazistiske tvitringer at den ble stengt av. Etter fadesen lanserte Microsoft chatboten Zo (til høyre), som er litt mer forsiktig.
Microsoft slapp i 2016 AI-chatboten Tay (til venstre) løs på Twitter. I løpet av 16 timer hadde boten «lært» så mye av de Twitter-brukerne som bombarderte den med blant annet rasistiske og nazistiske tvitringer at den ble stengt av. Etter fadesen lanserte Microsoft chatboten Zo (til høyre), som er litt mer forsiktig.  Illustrasjon: Nanna Skytte
AV NIELS MØLLER KJEMTRUP, ING.DK
12. mars 2019 - 16:31

Nikola Danaylov er bekymret for droner. Ikke i den forstand at han er redd for å bli truffet av et droneangrep i leiligheten han deler med sin kone i Toronto, men i en mer akademisk forstand.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.