OFFSHORE

Agip kan bore i Barentshavet

Samtidig er departementet i gang med en grundig gjennomgang av klagen på SFTs tillatelse til Norsk Hydro for prøveboring utenfor Røst.

Det blir økt satsing på forskning om konsekvenser av utslipp av olje og kjemikalier i nordlige farvann, og en gjennomgang av dagens utslippskrav.

Grundig vurdering

– Det er foretatt en meget grundig vurdering av alle sider av saken, og boring av brønnen er forsvarlig på bakgrunn av de vilkår som er satt. Miljøverndepartementet er dermed enig i den vurdering SFT gjorde da vedtak om tillatelse ble fattet, sier miljøvernminister Siri Bjerke

10. august fikk Norsk Agip AS utslippstillatelse i forbindelse med boring av en avgrensningsbrønn. Samtidig ble det stilt krav til beredskapen mot akutt forurensning.

Klage

Avgjørelsen ble påklaget av Norges Miljøvernforbund, Bellona og Natur og Ungdom. Miljøverndepartementet peker bl.a på at det er satt meget strenge vilkår til bruk av kjemikalier, og at beredskapen anses akseptabel vurdert ut fra risikoen i den perioden boringen vil finne sted.

Bredskapstiltakene er betydelig mer omfattende enn det som ellers er vanlig for virksomhet på andre deler av norsk sokkel. Ingen av faginstansene som har uttalt seg har gått inn for at boring av brønnen ikke bør tillates.

Oljedirektoratet har vurdert de sikkerhetsmessige forhold og gitt tillatelse til boring. Det er boret flere brønner i området tidligere.

Fire millioner om dagen

Ved at tillatelse til boring nå er gitt, så kan Agip bore innefor det opprinnelige tidsprogrammet. Leie av rigg, forsyningesutstyr og forhøyet beredskap i forbindelse med operasjonen er på rundt fire millioner kroner dagen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.