BYGG

AF-gruppen skal bygge leiligheter for naturelskere i Nittedal

AF-gruppen har inngått avtale med Øie eiendomsutvikling om å bygge boligprosjektet Kvernstua i Nittedal

Kvernstua står på en tomt på 20 mål med 50 mål friområde rundt. Nå har AF-gruppen fått i oppdrag å bygge leilighetene i prosjektet. Kontrakten verdsettes til 447 millioner kroner.
Kvernstua står på en tomt på 20 mål med 50 mål friområde rundt. Nå har AF-gruppen fått i oppdrag å bygge leilighetene i prosjektet. Kontrakten verdsettes til 447 millioner kroner. Foto: Øie eiendomsutvikling
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
28. mars 2019 - 11:57

Kontrakten omfatter 196 leiligheter fordelt på sju bygg. I tillegg til bygningene skal AF-gruppen levere utearealer med ballbinge, turstier, gang- og sykkelveier og gangbru over Ørfiskebekken, som renner forbi området.

Totalt skal Kvernstua-prosjektet bestå av 230 leiligheter fordelt på leilighetsbygg og rekkehus, skriver Øie eiendom på sine nettsider.

Prosjektet, som gjennomføres som totalentreprise, har en verdi på 474 millioner kroner før moms fordelt på to byggetrinn. Byggingen starter i begynnelsen av juni 2019 med planlagt ferdigstillelse i fjerde kvartal 2021.

For at byggetrinn to skal bli noe av, er det tatt forbehold om at forhåndssalget må være tilstrekkelig. Ifølge prosjektets hjemmeside er det solgt 41 leiligheter av de 101 som skal bygges i byggetrinn 1.

Solgte egen entreprenørvirksomhet

Øie eiendomsutvikling er et selskap med besøksadresse i Lillestrøm. Selskapet driver med utleie og eiendomsutvikling, og startet som Østlandske ingeniør og entreprenørforretning i 1957. I 2011 solgte selskapet entreprenørvirksomheten til JM. Øie eiendomsutvikling kontrolleres av den tidligere eieren av Lillestrøm sportsklubb, Per Berg.

Daglig leder Ronny Engebretsen er glade for at de har fått på plass avtalen med AF-gruppen.

– Vi er tilfreds med at vi har fått en avtale med et stort og seriøst selskap som vi vet leverer et produkt våre kunder vil være fornøyd med. Det er ikke selvsagt i dagens marked. For oss som ikke lenger har en egne entreprenørvirksomhet, er det viktig at vi sørger for gode leverandører, sier Engebretsen til Teknisk ukeblad.

Leilighetsbygget vil bli tilrettelagt for friluftsfolk. Engebretsen forteller at det er ørret i bekken, og at prosjektet vil få felles smørebod.

Annen entreprenør skal bygge rekkehus

Avtalen med AF-gruppen omfatter leilighetsbyggene. De om lag 34 rekkehusleilighetene som skal bygges, vil bli satt bort til en annen entreprenør med småhusbygging som spesialitet. Denne avtalen er ikke klar ennå, men rekkehusene vil bli bygget parallelt med første byggetrinn.

– Vi kunne godt bygget flere rekkehus. Vi vet at det er enorm etterspørsel etter rekkehus i Nittedal, sier Engebretsen.

For AF-gruppen er det uproblematisk at en annen entreprenør har aktivitet på byggeplassen samtidig.

– Vi har flere oppdrag hvor det er grensesnitt med andre entreprenører. Det er vanlig og helt uproblematisk, sier kommunikasjonssjef Wibecke Brusdal i AF-gruppen.

Ti av leilighetene i Kvernstua-prosjektet er omsorgsboliger som vil bli kjøpt av Nittedal kommune når prosjektet er ferdig.

– Vi ser frem til å sette i gang arbeidene med dette flotte boligprosjektet i Nittedal. Øie Eiendomsutvikling AS er en ny kunde for AF Gruppen, og vi ser frem til et godt samarbeid i tiden som kommer, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen i en børsmelding om kontrakten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.