MASKINER & UTSTYR

AF Decom satser tungt: Kjøper ni maskiner til jul

Firmaet har kjøpt store, høye og harde pakker.

Fv. Gunder Grimsrud, key account manager i Pon Equipment, Erik Skogheim, maskinsjef i AF Decom og avtroppende key account i Pon Equipment, Pål Gunnar Brandvold.
Fv. Gunder Grimsrud, key account manager i Pon Equipment, Erik Skogheim, maskinsjef i AF Decom og avtroppende key account i Pon Equipment, Pål Gunnar Brandvold. Foto: Pon Equipment
22. des. 2020 - 10:57

Storhandelen består av større gravere, rivningsmaskiner, en større hjullaster og til og med en el-graver.

AF Decom har økt oppdragsmengde og en stor ordrereserve. Dermed har selskapet såpass forutsigbar drift at de investerer i flere maskiner. Denne nye maskinpakken består av mye spesialredskap med spesielle finesser som er tilpasset til arbeidet de skal gjøre. Det er stort sett snakk om rivingsjobber. Derfor er både 75-tonneren og 95-tonneren bestilt med tiltbar hytte. Det er også bestilt to 50-tonnere og en 40-tonner med UHD (ultra high demolition-aggregat).

– Tre slike maskiner i en handel er uvanlig, sier Gunder Grimsrud, key account manager i Pon Equipment, i en pressemelding.

Her følger også med utstyr som inkluderer 12 rivningsklyper og knusere. I tillegg til rivningsmaskinene har AF Decom kjøpt en 40-tonns graver og en 30-tonner med rettbom, samt en 30-tonns hjullaster. I tillegg la de inn en bestilling på 320 Z-line (Pons egne batteridrevne 20-tonns graver), med forbehold om at Enova-støtte kommer i orden.

– Vi må spise mer grønt, og tegnene i tiden sier oss at det både kan og må produseres mer hjemme, skriver ukas TU-spaltister.
Les også

Det både kan og må produseres mer hjemme

Har sikret seg flere store prosjekter

– AF Decom har den siste tiden sikret seg flere store prosjekter, i tillegg til god aktivitet på de tradisjonelle oppdragene. Dermed ser vi et behov for å styrke vår maskinpark, både med tradisjonelle maskiner og med flere store spesialtilpassede maskiner for de aller tøffeste oppdragene. Organisasjonen til Pon svarte godt på vår forespørsel, både på spesifikasjon, tekniske løsninger og leveringstid, sier Amund Lien, direktør i AF Decom.

Erik Sollerud, adm. dir. i Pon, er strålende fornøyd med at handelen nå har gått i orden rett før jul: – Jeg setter utrolig pris på at AF Decom velger oss som løsningsleverandør og ser frem til at vi kan fortsette å utvikle det gode samarbeidet.

AF Decom kjøpte disse maskinene:

  • 2 stk 352 UHD
  • 1 stk 340 UHD
  • 1 stk 340 med rettbom
  • 1 stk 330 med rettbom
  • 1 stk 374
  • 1 stk 395
  • 1 stk 980 hjullaster
  • 1 320 Z-line  (Med forbehold om godkjent Enova støtte)
  • 12 stk riveklyper og crushere
Eksplosiver kutter stålet på deler av bruseksjoner fra Francis Scott Key Bridge som lå over baugen på MS Dali. US Army Corps of Engineers sto for detonasjonene
Les også

Her sprenges brua

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.