BYGG

Ærespris til Bru-Trond

Trond Arne Stensby, senioringeniør i Statens vegvesen region øst, broseksjonen. Mottaker av Egil Lundebrekkes ærespris 2008.
Trond Arne Stensby, senioringeniør i Statens vegvesen region øst, broseksjonen. Mottaker av Egil Lundebrekkes ærespris 2008.Bilde: Siri Fause

Om prisen

Egil Lundebrekkes ærespris har blitt delt ut av Norsk veiteknisk forening (NVTF) annethvert år siden 2004.

Æresprisen deles ut til en person i etater eller firmaer i veisektoren, som har:

  • Utvist kreativitet og/eller stor dyktighet i arbeidet.
  • Bidratt til nye metoder og løsninger for trafikksikkerhet, framkommelighet eller miljø.
  • Forbedret eksisterende metoder og verktøy for planlegging og prosjektering.

Egil Lundebrekke

  • Egil Lundebrekke (1939-2000) jobbet med veiplanlegging og veiprosjektering i Statens vegvesen fra 1963.
  • Han var kjent for å være en idéskaper som var flink til å dra andre med seg.
  • Lundebrekke jobbet med veiprosjektering i ei tid da det var stor utvikling av det norske veinettet, og hans idéer og veilinjer finnes mange steder i landet.
  • Han var også en glimrende læremester og foredragsholder, og var også respektert internasjonalt.

Senioringeniøren fra Hedmark, som jobber for bruseksjonen i Statens vegvesens region øst, får prisen for å ha "bidratt til å utvikle veifaget".

– Entusiastisk idéskaper

– Som fagperson omtales Trond Arne Stensby som en idéskaper og som en pådriver. Videre omtales han som en entusiastisk medarbeider. I tråd med Egil Lundebrekkes ånd holder Trond Arne Stensby fast på sine synspunkter, men han henter gjerne impulser fra andre miljøer og andre land. Stensby blir betegnet som en entreprenør som tar ansvar og sterkt farger fagområdet sitt, sier NVTF-leder Marit Liv Solbjørg.

Nye løsninger

Stensby har jobbet med bruer, og da spesielt trebruer, i 20 år. Juryen vektlegger spesielt at han har bidratt til å utvikle nye løsninger med tre som konstruksjonsmateriale, og at flere av bruene preger lokalmiljøet der de står.

– Prisen er en ekstra motivasjon for å fortsette med nyskapende arbeid. Jeg setter stor pris på at det har vært gitt rom for å drive nyskapning og kreativt arbeid i Hedmark. Videre setter jeg stor pris på signalene om at det fortsatt skal være rom for å tenke kreativt i Statens vegvesen, sier Stensby.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.