IKT

Abelia vokser

Adm.dir Paul Chaffey i Abelia.
Foto:
Adm.dir Paul Chaffey i Abelia. Foto: Bilde: Morten Brakestad

NHOs forening for IKT-bedrifter teller dermed 430 medlemsbedrifter med totalt 25.097 årsverk innen IKT, forskning, undervisning og konsulentvirksomhet.

Abelia-sjef Paul Chaffey synes "det er fantastisk".

- Vi har hatt et meget godt år i 2004, både med tanke på oppslutning og på næringspolitisk gjennomslag i saker som er viktige for medlemmene, sier Chaffey.

Medlemstallet i Abelia har økt jevnt siden etableringen i juni 2001, ifølge en pressemelding. I snitt har åtte bedrifter meldt seg inn hver eneste måned i 2004.

- Jeg synes det er inspirerende å oppleve en slik tilstrømming av medlemmer, sier Chaffey. Målt i antall årsverk hos de nye medlemmene, har vi i 2004 hatt den største årlige fremgangen i Abelias historie.Telenor-byks

Av enkeltinnmeldinger var Telenor-konsernet mest betydningsfullt. Telenor ble medlem i februar og bidro sterkt til at antall årsverk i Abelia-bedriftene i fjor økte med 52 prosent.

Abelia har på 3,5 år rukket å bli den 5. største landsforeningen i NHO. IKT- og kunnskapsbransjen er også den sektoren som vokser raskest i NHO.

Chaffey mener at en viktig grunn til at bedriftene melder seg inn, og ikke minst at de blir, er muligheten for å få til næringspolitiske resultater i saker som er viktige for IKT- og kunnskapsbedriftene.

- Det er en styrke at bedriftene i Abelia og de andre NHO-bransjene står sammen om felles næringspolitiske interesser. Vi får også svært hyggelige tilbakemeldinger på den konkrete medlemsservicen Abelias advokater gir i arbeidsgiverspørsmål, sier Chaffey.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.