ARBEIDSLIV

Abelia suger medlemmer

Abelias adm.dir. Paul Chaffey legger ikke skjul på at tilbudet om OTP-ordning for medlemsbedriftene kan ha vært medvirkende årsak til meldmssuksessen i det siste.
Abelias adm.dir. Paul Chaffey legger ikke skjul på at tilbudet om OTP-ordning for medlemsbedriftene kan ha vært medvirkende årsak til meldmssuksessen i det siste. Bilde: Abelia/Morten Brakestad
Tore Stensvold
11. juli 2006 - 13:33
Vis mer

Fem-årsjubilanten har nå 520 medlemsbedrifter.74 av disse har meldt seg inn hittil i år. For en måned siden feiret Abelia sitt 5-årsjubileum. Den ekstra oppmerksomheten kan ha vært medvirkende til at 20 bedrifter har meldt seg inn i løpet av kort tid.

Skremt inn

En annen årsak kan være OTP.

Den nye loven som krever at bedrifter har pensjonsordning for alle sine ansatte, tro i kraft 1. juli. Som del av NHO-systemet, har dermed også alle medlemmer av Abelia tilbud om å knytte til seg en ordning NHO har forhandlet fram.

Noe av Abelias medlemssuksess siste tida kan altså ha sammenheng med at flere IT-bedrifter har fått kalde føtter i forhold til OTP. Da kan det ha vært en grei ordning eller kriseløsning å melde seg inn og krysse av JA for å bli med på NHOs kollektive OTP-avtale.

Nyttig

- Det er veldig hyggelig at mange ser nytten av å være medlem, sier Paul Chaffey, administrerende direktør i Abelia.

Han mener det er flere grunner til IT- og kunnskapsbedrifter melder seg inn i Abelia og NHO.

- Noen trenger juridisk hjelp fra våre advokater, som er spesialister innen arbeidsrett. Mange har sett fordelen ved NHOs medlemstilbud på tjenestepensjon. Andre viktige argumenter er nettverk og det å kunne påvirke næringspolitiske saker som berører bedriften.

"United we stand"

Uansett årsak til medlemskapet, er alle hjertelig velkommen, bedyrer Chaffey.

- De nye medlemmene er velkomne ”på laget”. Når bransjen står samlet, er det lettere å få gjennomslag, sier Chaffey.

Blant de sist innmeldte bedriftene er: Artell Kommunikasjon AS, Axway Nordic, Diapro Strøm, Epoke Lederutvikling, Inkubator Halden AS, Innoventi AS, Innovitae AS, Intentus AS, Kulturell Dialog AS, Movation AS, Skoleveven AS, Solid Rock Adventures og Stiftelsen Industrilaboratoriet, ifølge en pressemelding fra Abelia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.