BYGG

ABC for miljøvennlig oppussing

UNNGÅ KJEMIKALIER: For å få et mest mulig miljøvennlig hus, anbefaler SINTEF Byggforsk og Husbanken blant annet at du velger miljømerkede malingsprodukter.
UNNGÅ KJEMIKALIER: For å få et mest mulig miljøvennlig hus, anbefaler SINTEF Byggforsk og Husbanken blant annet at du velger miljømerkede malingsprodukter. Bilde: colourbox.com
Mona StrandeMona StrandeJournalist
23. juli 2007 - 09:40

Nordmenn elsker å pusse opp hytter og hjem. I 2005 brukte vi 35 milliarder kroner på oppussing, og da sier det seg selv at miljøbelastningene blir store dersom de fleste av disse milliardene brukes på produkter som er skadelige for miljøet.

SINTEF Byggforsk og Husbanken mener vår iver etter å pusse opp medfører en miljøbelastning som kan få konsekvenser for oss alle.

Råd om tiltak

Derfor har de nå utviklet en veileder som skal hjelpe den vanlige forbruker til å velge mer miljøvennlige løsninger.

Veilederen omhandler blant annet planlegging av langsiktige løsninger, energisparende tiltak, hva du som forbruker kan gjøre selv - og hva man bør la fagfolk ta seg av.

Skadelige stoffer

Den tar også for seg helse- og miljøfarlige stoffer man kan finne i boliger fra forskjellige tidsperioder, gode råd om miljøriktige valg av materialer og løsninger, farlig avfall og avfallshåndtering.

Last ned veilederen her.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.