ABB vant Gullfaks-kontrakt

Kontrakten, med en verdi av 97 millioner kroner, omfatter installasjon av 36 kV kabel i skaftene på Gullfaks A og Gullfaks C. I forbindelse med den nye kabelen skal det installeres nye transformatorer som veier 35-40 tonn hver, noe som krever forsterkninger i plattformens struktur. Det skal også installeres nytt system for kraftfordeling på begge plattformene.

– Vi er spesielt stolte av denne tildelingen fra Statoil. Her har vi fått synliggjort styrken vi har etter sammenslåingen av ABB Offshore Systems og Umoe Olje og Gass, sier Erling Matland, divisjonsdirektør i ABB Offshore Systems.

Arbeidet med den nye kontrakten starter umiddelbart og skal være ferdig 1. desember 2001. Planlegging og prosjektering vil foregå ved ABB i Bergen, og installasjonsarbeidene vil bli utført av personale fra Bergen og Haugesund. Transformatorene og fordelingssystemet, som representerer størsteparten av utstyrsleveransen, vil bli levert av et konsortium mellom ABB Industri og Siemens.

– Kontrakten viser dermed også hvordan man kan vinne fram med samarbeid mellom parter som normalt vil konkurrere med hverandre, som ABB og Siemens ellers gjør, sier Matland.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå