OFFSHORE

ABB vant Gullfaks-kontrakt

10. sep. 2000 - 13:11

Kontrakten, med en verdi av 97 millioner kroner, omfatter installasjon av 36 kV kabel i skaftene på Gullfaks A og Gullfaks C. I forbindelse med den nye kabelen skal det installeres nye transformatorer som veier 35-40 tonn hver, noe som krever forsterkninger i plattformens struktur. Det skal også installeres nytt system for kraftfordeling på begge plattformene.

– Vi er spesielt stolte av denne tildelingen fra Statoil. Her har vi fått synliggjort styrken vi har etter sammenslåingen av ABB Offshore Systems og Umoe Olje og Gass, sier Erling Matland, divisjonsdirektør i ABB Offshore Systems.

Arbeidet med den nye kontrakten starter umiddelbart og skal være ferdig 1. desember 2001. Planlegging og prosjektering vil foregå ved ABB i Bergen, og installasjonsarbeidene vil bli utført av personale fra Bergen og Haugesund. Transformatorene og fordelingssystemet, som representerer størsteparten av utstyrsleveransen, vil bli levert av et konsortium mellom ABB Industri og Siemens.

– Kontrakten viser dermed også hvordan man kan vinne fram med samarbeid mellom parter som normalt vil konkurrere med hverandre, som ABB og Siemens ellers gjør, sier Matland.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.