OFFSHORE

ABB-suksess med Snøhvit

Denne gang skal ABB levere elektrisk utstyr og kontrollsystem til LNG-fabrikken. Kontraksummen er på 120 millioner kroner.

- Statoil har lagt vekt på konkurransedyktige priser samt evne til å komme opp med faglig gode løsninger og evnen til å gjennomføre dem. Vi er trygge på at ABB vil svare til våre forventninger, sier spesialrådgiver Ole Hausken i Statoil.

Kontrakten omfatter rådgivning, studier, produksjon, tilpasning av elektriske tavler, elektrisk kontrollsystem og opplæring. Kontrollsystemet er basert på ABBs Industrial IT. Arbeidet med leveransen starter umiddelbart og vil være ferdig i november 2005.

ABB har tidligere fått kontrakten for totalleveransen av undervannsanlegget til Snøhvitfeltet, verdt 1,3 milliarder kroner.

ABB har også vunnet kontrakten for å levere kontrollsystemet for sikkerheten ved LNG-anlegget på Melkøya verdt 50 millioner kroner.

Med den siste kontrakten er ABBs totale engasjement på Snøhvit større enn kontrakten spanske Dragados har for bygging av selve prosessanlegget.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.