ABB-suksess med Snøhvit

Denne gang skal ABB levere elektrisk utstyr og kontrollsystem til LNG-fabrikken. Kontraksummen er på 120 millioner kroner.

- Statoil har lagt vekt på konkurransedyktige priser samt evne til å komme opp med faglig gode løsninger og evnen til å gjennomføre dem. Vi er trygge på at ABB vil svare til våre forventninger, sier spesialrådgiver Ole Hausken i Statoil.

Kontrakten omfatter rådgivning, studier, produksjon, tilpasning av elektriske tavler, elektrisk kontrollsystem og opplæring. Kontrollsystemet er basert på ABBs Industrial IT. Arbeidet med leveransen starter umiddelbart og vil være ferdig i november 2005.

ABB har tidligere fått kontrakten for totalleveransen av undervannsanlegget til Snøhvitfeltet, verdt 1,3 milliarder kroner.

ABB har også vunnet kontrakten for å levere kontrollsystemet for sikkerheten ved LNG-anlegget på Melkøya verdt 50 millioner kroner.

Med den siste kontrakten er ABBs totale engasjement på Snøhvit større enn kontrakten spanske Dragados har for bygging av selve prosessanlegget.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå