OFFSHORE

ABB-salg i boks

28. okt. 2003 - 08:27

ABB har undertenget en foreløpig avtale med en investeringsgruppe bestående av Candover Partners Ltd, JPMorgan Partners og 3i om å selge deler av olje og gass divisjonen.

Salget innbefatter ABB Offshore Systems (hele den norske virksomheten), ABB Vetco Gray, ABB's olje og gass aktiviteter i Brasil og ABB's internasjonale vedlikeholds- og modifikasjonstjenester for olje og gass markedet.

Prisantydning er mellom ca: 6,5 milliarder krone. ABB forventer signering av endelig avtale i løpet av året.

- Dette er en viktig milepæl for våre ansatte og kunder. ABB bekjentgjorde for et år siden at olje og gass ikke lenger var et satsingsområde og at de derfor ønsket å selge olje og gass aktivitetene. Candover, JP Morgan Partner og 3i har gode resultater å vise til fra vår industri. Vi kan med dette få finansielt sterke eiere som ønsker å satse videre innen olje- og gassmarkedet, sier administrerende direktør i Offshore Systems R. Rasmus Sunde.

R. Rasmus Sunde vil fortsatt lede Offshore Systems, som har ca. 5100 ansatte i 13 land, hvorav ca 3.500 i Norge.

- Vi er allerede blant de fremste aktørene i verden på våre områder. Med finansielt sterke og globale eiere som Candover, JP Morgan Partner og 3i forventer vi at det vil skape nye muligheter for Offshore Systems så vel i Norge som på det internasjonale olje- og gassmarkedet, sier administrerende direktør i Offshore Systems, R. Rasmus Sunde, som legger til at hovedkontoret for Offshore Systems blir i Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.