NYHETSBREV

ABB har vunnet dansk kabelkontrakt

Skal bygge kabelsystem for vindmølleparken Kriegers Flak

4. mars 2015 - 23:24

Kontrakten på 750 millioner kroner innebærer at ABB skal bygge et kabelsystem som integrerer 600 megawatt vindkraft fra Kriegers Flak i det danske kraftnettet.

Avtalen med Energinet.dk innebærer bygging av et vekselstrøms kabelsystem som skal benyttes til å integrere vindkraft fra Kriegers Flak til det eksisterende nettet. Vindparken ligger utenfor Møn, mellom Sør-Sverige og Nord-Tyskland.

100 km høyspenningskabel

Danmarks største offshore vindmølleanlegg vil øke landets vindkraftandel til over 40 prosent.

ABBs kabelsystem skal koble offshore vindkraftplattformene Kriegers Flak A og B til Rødvig i Danmark. ABB står for design, leveranse og installasjon av tre tre-kjerners undervanns høyspenningskabler på 220 kilovolt (kV), med total lengde på rundt 100 km, 44 km fra hver av plattformene til land og 11 km mellom dem. Prosjektet har planlagt igangkjøring i 2018.

Sikrer miljøvennlig elektrisitet til millioner

– Kabelforbindelser har en sentral rolle i integrering av fornybar energi i kraftnettet og overfører ren elektrisitet til flere millioner mennesker. Leveransen er helt i tråd med vår visjon om å tilrettelegge for «power and productivity for a better world». Vår ledende teknologi, avanserte produksjonsanlegg og omfattende, globale erfaring gjør oss verdensledende innenfor høyspennings kabelsystemer, forteller Claudio Facchin, leder for Power Systems i ABB.

Kabelsystemene er en vital komponent i bærekraftige kraftnett, overfører enorme mengder elektrisitet over store avstander, ofte mellom land. ABB er en global leder i høyspennings kabelsystemer med en global, installert base på mange bruksområder som innmating til byer, elektrifisering av olje- og gassplattformer, havbunnsforbindelser og integrering av fornybar energi. ABB har satt i drift mer enn 25 høyspennings likestrømsforbindelser og uttallige vekselstrømsforbindeler over hele verden.

Les også: Vil bli verdensmestre på fiskefôr

Kriegers Flak, offshore vindpark Arkiv
 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.