OFFSHORE

ABB AS fortsetter

28. okt. 2003 - 10:13

- Salget har vært planlagt i lang tid og avtalen gjør at ABB fremover kan fokusere på kjernevirksomhetene kraft og automasjon, sier ABB AS adm.dir. Peer-Håkon Jensen i en kommentar.

For ABB i Norge betyr det at virksomheten som hittil har vært drevet i ABB Offshore Systems AS vil få nye eiere og nytt navn. De vil under sine nye eiere fortsatt være en viktig samarbeidspartner for ABB. Det foreligger ingen planer om å flytte fra kontorene på Billingstad, verken for ABB Offshore systems eller ABB AS.

ABB rendyrker konsernets strategi om å rette innsatsen mot områdene kraft og automasjon.Den norske virksomheten vil ha en aktiv rolle i det norske og internasjonale olje- og gassmarkedet, med bl.a. sikkerhets-, instrument- og kontrollsystemer til offshore- og landinstallasjoner for olje-, gass- og petrokjemi. Blant annet har ABB hovedkontrakter for kontroll og reguleringsutrustingen på Snøhvit.

- Vi ser et kraftmarked i vekst, både her hjemme og ute. Blant annet har våre to fabrikker for kraftprodukter i Skien alt etter tredje kvartal fått nye ordrer som overstiger volumet for hele fjoråret, forteller Jensen.

- Også når det gjelder automasjonsløsninger for olje og gass ser vi at våre produkter, systemer og kompetanse utviklet med basis i virksomheten på norsk sokkel blir stadig mer etterspurt, sier Jensen. ABB fortalte nylig om kontrakter verdt nærmere 250 millioner kroner inngått i forbindelse med Sakhalin-utbyggingen i Øst-Russland.

ABB AS har etter salgene ca. 2100 ansatte i Norge og en årlig omsetning på rundt fem milliarder kroner. ABB gruppens forskning og utvikling i Norge vil fortsette i nært samarbeid med ABBs globale forskningsinnsats.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.