OLJE OG GASS

– Å ha en solid kontrakt i bunn gir trygghet i turbulente tider

Sikret tolvårskontrakt med Statoil.

 Karsten Moholt AS er tildelt en rammeavtale for tilstandskontroll, service og reparasjon av roterende elektrisk utstyr og tilhørende utstyr på alle Statoil sine installasjoner på norsk sokkel.
Karsten Moholt AS er tildelt en rammeavtale for tilstandskontroll, service og reparasjon av roterende elektrisk utstyr og tilhørende utstyr på alle Statoil sine installasjoner på norsk sokkel. Bilde: Karsten Moholt AS
Ina AndersenIna AndersenJournalist
4. mars 2015 - 15:09

Karsten Moholt AS er tildelt en rammeavtale for tilstandskontroll, service og reparasjon av roterende elektrisk utstyr og tilhørende utstyr på alle Statoil sine installasjoner på norsk sokkel.

Avtalen har en varighet på tolv år, inklusive opsjoner, og har en samlet verdi på 1 milliard kroner.

– Det betyr absolutt mye for oss med en langvarig kontrakt som dette. Selv i turbulente tider som nå, så har vi trygghet på sikt, sier administrerende direktør Linn Cecilie Moholt, til Teknisk Ukeblad.

Les også: Sa opp 700 ansatte – nå søker Aibel etter ingeniører igjen

Karsten Moholts største kontrakt

Moholt synes det er ekstra stas å ha gode nyheter å komme med i en vanskelig periode for industrien.

– Det er ikke til å stikke under stol at det har vært, og fortsatt er, tøffe tider for oljeservice i Norge, det har vært harde omstillinger det siste halve året. Da er det utrolig kjekt å kunne annonsere denne kontrakten, påpeker hun.

Kontrakten med Statoil er i tillegg den største oljeserviceselskapet har.

– Så den er veldig viktig for oss, og vi utrolig glad for at fikk den. Det sikrer sysselsettingen vår, i tillegg til at det er en annerkjennelsen som viser at vi er konkurransedyktige i et internasjonalt marked, understreker Moholt.

Karsten Moholt har levert vedlikehold av roterende elektrisk utstyr til Statoil i mange år, og direktøren synes det er flott at selskapet gir dem fornyet tillit.

Les også: For to år siden trengte de 350 nye ansatte, nå er boreselskapet saksøkt av oppsagte arbeidere

Administrerende direktør Linn Cecilie Moholt synes det er ekstra stas å ha gode nyheter å komme med i en tøff periode for bransjen.
Administrerende direktør Linn Cecilie Moholt synes det er ekstra stas å ha gode nyheter å komme med i en tøff periode for bransjen.

– God start på 2015

Ifølge Moholt ble 2014 et greit år for selskapet økonomisk.

– Vi valgte å satse, ved å bygge et nytt høyteknologisk kompetansesenter for roterende elektrisk utstyr. Så har vi flyttet og samlokalisert fem verksteder til det nye senteret på Askøy, og også etablert egen avdeling i Harstad. I tillegg skjedde store radikale endringer i markedet. Likevel har vi klart å vokse og forbedre marginene våre, sier hun.

Karsten Moholt har likevel ikke vært skjermet for kostnadsreduksjoner.

– Vi har jobbet aktivt med prosessforbedring, effektivisering og utvikling av nye vedlikeholdsløsninger, og har implementert noen nå i år. Vi er godt i gang, og vil fortsette med dette arbeidet. Det gjør også at det er utrolig godt å få så god start på 2015, påpeker direktøren.

Karsten Moholt har omtrent 200 ansatte, og omsetter årlig for rundt 300 millioner kroner.

Les også:

Nå står arbeidsrettsakene i kø i oljebransjen

Vi bruker mer og mer olje: Slik vil ekspertene snu trenden

Dette kjempeskipet skal løfte Sverdrup-dekkene  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.