MOBIL

9 telefoner verdt å vente på

Butikkhyllene svømmer over av nye telefoner, men vi har fremdeles et lass på vei.

25. juli 2011 - 15:06

Litt over halvveis i 2011 har vi allerede rukket å oppleve et av de mest interessante mobilårene noensinne. Vi har allerede skrevet om alle de nye telefonene du får kjøpt i sommer, men også etter at denne saken ble skrevet har produsentene pøst på med nyvinninger.

Ulempen med så mange telefoner, er at valget blir vanskeligere for deg som skal kjøpe ny mobil, men det er det vi velger å kalle et luksusproblem. Her er ihvertfall ni av telefonene du har å se frem til de neste månedene.

HTC EVO 3DHTC EVO 3D

HTC EVO 3D skulle i utgangspunktet ikke komme til Norge, men etter at HTC bestemte seg for å styrke europasatsingen sin så dukker den jammen opp likevel.

Det unike med EVO 3D er, som du forstår av navnet, at den har 3D-egenskaper. Nærmere bestemt har den både doble to kameralinser på baksiden og en skjerm som viser 3D-bilde uten at du trenger spesialbriller.

Det er per i dag kun EVO 3D og LGs Optimus 3D som har disse egenskapene.

Telefonen har mer å by på enn 3D-godsaker. Under skallet finner du den samme maskinvaren som i HTC Sensation, altså doble A9-prosessorer på 1,2 GHz, 1 GB RAM og grafikkbrikken Adreno 220.

Les mer om HTC EVO 3D

Samsung Galaxy ZSamsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z er i bunn og grunn en nedgradert Galaxy SII, med tregere prosessor og lavere spesifisert skjerm.

Dette betyr slett ikke at den er noen sinke. Her finner du Nvidias Tegra 2-systembrikke bak fasaden, noe som gir deg Geforce-grafikk og doble prosessorkjerner på 1 GHz.

Skjermen er av typen S-LCD, og har den vanlige Android-oppløsningen på 480 x 800 punkter.

Vi er fremdeles ikke 100% sikre på om telefonen kommer til Norge, men vi antar at sjansene er store for dette straks operatøren 3 har fått den eksklusive perioden sin på to måneder unnagjort.

Les mer om Galaxy Z

Nokia N9Nokia N9

Dersom du har fulgt med på Meego-historien de siste årene har du selvsagt allerede hørt om Nokia N9.

Dette blir den aller første Meego-telefonen på markedet, og ut fra denne videoen ser operativsystemet definitivt lovende ut.

Vi skal ikke legge skjul på at vi virkelig håper Nokia N9 innfrir forventningene, for denne telefonen vil i aller høyeste grad være avgjørende for Nokias videre Meego-satsing.

Les mer om Nokia N9 her

Sony Ericsson-ras

Om vi skal trekke frem en produsent vi tror kan gjøre det virkelig bra i år så er det Sony Ericsson. Produsenten har allerede lansert et lass med forskjellige Android-telefoner, men festen er på langt vei over. Her er modellene som står i kø for å komme ut på markedet de neste månedene:

Sony Ericsson Xperia Mini & Mini ProDe nye Mini-telefonene

Sony Ericssons Mini-modeller ble godt mottatt i fjor, og i år har produsenten oppfølgerne klar.

Denne gangen har produsenten sløyfet alle tall i modellnavnet, og enkelt og greit kalt telefonene Mini og Mini Pro.

Vi har allerede tatt en kikk på telefonene, og likte det vi så.

Les mer om dette i lyntesten av begge telefonene

... eller i lanseringsartikkelen vår

Sony Ericsson Xperia ActiveXperia Active

Frem til nå har Motorola Defy boltret seg alene i sjangeren "vanntett Android-telefon", men nå får den konkurranse fra Sony Ericsson.

Xperia Active er en liten, sporty og (etter vår mening) pen telefon, som også gav inntrykk av å være vanvittig sprek da vi prøvde den for noen uker siden.

Dette skyldes at telefonen har fått den samme kraften i maskinvaren som toppmodellen Xperia Arc, altså 1 GHz prosessor, Adreno 205-grafikk og 512 MB RAM. Denne kraften kan best betegnes som "overkill" for å kjøre den lettdrevne skjermen du får i denne telefonen, men vi liker det, vi. 

Les lyntesten av Sony Ericsson Xperia Active

Sony Ericsson Xperia RayXperia Ray

Xperia Ray ble lansert samme dag som Xperia Active, og tåler verken smell eller vann.

Til gjengjeld er den blant de mest stilrene telefonene Sony Ericsson har kommet med de siste årene, og er både tynn og hendig. 

Også denne telefonen har samme kraft som toppmodellene, og den har i tillegg det samme kameraet. Her blir det bra bilder, med andre ord.

Det som overrasket oss mest da Sony Ericsson kom på besøk for å tøffe seg med nyhetene sine var hvor vanvittig liten og lett denne telefonen føles i hånden.

Les mer i lyntesten av Xperia Ray

Sony Ericsson txt pro og Mix WalkmanIkke alle har Android

De som trodde at Sony Ericsson har kastet seg 100% over på Android-bølgen ble motbevist da produsenten forrige måned avduket telefonene txt pro og Mix Walkman.

Det er rimelig lett å fastslå målgruppene bare ut fra navnet på telefonene. Mix Walkman er beregnet på de som skal bruke telefonen til musikk, mens txt pro er for de som skriver mye meldinger, e-post og statusoppdateringer. Dette understrekes av fulltastaturet.

Begge telefonene kjører et menysystem som minner mye om UX-versjonen Sony Ericsson brukte i Xperia X10 Mini-modellene sine. Plattformen er Sony Ericssons proprietære.

Les mer om txt pro og Mix Walkman i lanseringssakenLese mer om nye telefoner?

Disse telefonene får du kjøpt i sommer

De beste smartmobilene til ditt budsjett

Den sterkeste av de sterkeste mobilene

Og for den nostalgiske:

De heftigste mobilene verden noensinne har sett

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.