MARITIM

700.000 i gebyr for svovelutslipp i norske verdensarvfjorder

Cruiseskip brøt nye utslippsregler.

Fra 1. mars ble det innført nye miljøkrav for utslipp til luft og sjø i blant annet Geirangerfjorden. Bildet viser cruiseskipet Sapphire Princess på besøk i fjorden i juni i fjor.
Fra 1. mars ble det innført nye miljøkrav for utslipp til luft og sjø i blant annet Geirangerfjorden. Bildet viser cruiseskipet Sapphire Princess på besøk i fjorden i juni i fjor. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix
15. mai 2019 - 18:21
Arrangementet om bord i Hunter hadde ingen fysiske barrierer for fall over bord via setteluka, ifølge SHK.
Les også

Fant flere sikkerhetsproblemer etter dødsulykke i Barentshavet

Et gresk rederi har fått varsel om 700.000 i gebyr fordi de hadde for høye svovelutslipp i norske fjorder.

Skipet MS Magellan, som er eid av det greske rederiet Global Cruise Lines Ltd, brøt ifølge Sjøfartsdirektoratet regelverket om svovelholdig drivstoff i verdensarvfjordene nå i vår.

Fra 1. mars ble det innført nye miljøkrav for utslipp til luft og sjø i verdensarvfjordene Nærøyfjorden, Aurlandsfjorden, Geirangerfjorden, Sunnylvsfjorden og Tafjorden. Nå har Sjøfartsdirektoratet sendt ut sitt første varsel om overtredelsesgebyr som følge av de nye reglene.

Direktør Magnus Krogh Ankarstrand i Yara Clean Ammonia har planer om å bygge flere ammoniakk-terminaler i Skandinavia.
Les også

Florø: Grønt lys for ammoniakkanlegg

16. april mottok Sjøfartsdirektoratet en bekymringsmelding om røykutslipp fra det Bahamas-registrerte cruiseskipet Magellan, som lå til kai i Flåm. Bekymringsmeldingen ble fulgt opp med tilsyn om bord da skipet ankom Geiranger neste dag. Sjøfartsdirektoratets inspektører målte svovelinnholdet i skipets drivstoff og fikk utslag på 0,17 prosent. Grensen for lovlig svovelinnhold i verdensarvfjordene er 0,10 prosent.

– Vår dokumentasjon viser at skipet har gått inn i to verdensarvfjorder med svovelverdier som ligger langt over lovlig nivå, sier Bjørn Pedersen, avdelingsdirektør for regelverk og internasjonalt arbeid.

Fra 1. januar 2020 er det forbud mot å bruke drivstoff med mer enn 0,5 volumprosent svovel for alle skip.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.