PODKAST

Norges mest næringsnære campus

Podcasten besøker Ålesund kunnskapspark.

GJEST: Håvar Risnes.
GJEST: Håvar Risnes. Foto: Odd Richard Valmot
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
21. nov. 2018 - 05:15

En podkast fra

Hør Teknisk sett på...

I dag er vi i Ålesund og snakker med Ålesund Kunnskapspark (ÅKP), som skal få fart på nye bedrifter.

– Vi er Norges mest næringsnære campus, mener Håvar Risnes, leder i StartUp & ScaleUp. De er omgitt av industri, forskning og utdanning. Midt i denne teknologiske buffeten har de bygget et solid akseleratormiljø omgitt av gode krefter. Her skal gode ideer få vokse. Ikke bare til de første grønne bladene viser seg, men til selskapene blir mer robuste.

70 prosent av alle som søker seg hit er sunnmøringer. Og det er vel all grunn til å tro at dette kommer til å ta av, med den gründertradisjonen som ligger i blodet på folk i denne delen av landet.

Selvfølgelig er det mange industrielle klynger som spinner av folk med ideer, men det dukker også opp mange andre nye ideer som de skal gi gjødning i den tidlige vekstfasen.

Podcasten Teknisk Sett 

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podcast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Spill av ukens episode øverst i artikkelen, eller via instruksjonene over.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.