T2

7 hverdagsting du styrer med mobilen

Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
5. apr. 2015 - 19:45

IFTTT

IFTTT er en forkortelse for «If This Then That». På IFTTT.com kan du lage eller finne «oppskrifter» som kobler sammen to ting eller tjenester, der en hendelse i den ene påvirker oppførselen til den andre. For eksempel: Hvis det regner ute, kan du få en SMS. Eller hvis du får en «like» på Instagram, kan lysene blinke. Det finnes tusenvis av ulike sammenkoblinger, både mot ting og tjenester på internett.

Er ikke bestikket, vannkokeren, tannbørsten eller badevekten din på internett ennå?

Da er dette guiden for deg.

Produktene vi har sett på er allerede i salg, og skal på hvert sitt vis bidra til at livet blir enklere for dem som bruker dem.

Felles er at de kobles trådløst til mobilen, og derfra til internett i ulik grad.

Gaffel

Hvem ønsker seg en gaffel som sladrer om matvanene dine? Noen må det tydeligvis være, for dette har Hapifork funnet et marked for. Denne glade gaffelen måler hvor mange munnfuller du tar, antall munnfuller per minutt og hvor lenge måltidet varer.

Lys og vibrasjoner gir tydelig beskjed dersom du spiser for fort. Poenget med alt dette er at du skal spise langsommere, noe som visstnok skal hindre vektoppgang og magetrøbbel.

Les også: Ny drill kan «tenke» for deg

Foto: Produsenten
TannbørsteFoto: Braun

Tannbørste

Oral B har vært markedsledende på elektriske tannbørster en stund, men det var først i fjor du kunne slippe å være offline under tannpussen.

Oral B Smartseries passer på at du pusser lenge nok (to minutter), bra nok (husk tunga!) og lagrer informasjonen om dine beste tannpusser for senere. Målet er økt kvalitet på hver tannpuss, slik at du til slutt får finere tenner og bredere glis.

Les også: Vi har testet ni aktivitetstrackere. Dette er de beste

Badevekt

Det finnes flere badevekter med integrert internett på markedet.

To av de mest populære kommer fra Withings - Wireless Scale og Smart Body Analyzer. Begge måler vekta, mens den siste holder styr på fettprosenten også.

Poenget er ikke egentlig å dele vekten din på Facebook hver dag, men å få en motiverende statistikk som viser utviklingen over tid.

Les også: Slik blir Apple Watch

Foto: Withings

Lyspærer

De fleste lyspærene har kanskje ikke internett ennå, men det er i hvert fall stadig vanligere. Phillips Hue kan styres fra mobilen eller automatisk fra internett, med ulike fargetoner og styrker.

Ved å koble til tjenesten IFTTT kan lyspærene reagere på hendelser i verden for øvrig, for eksempel ved soloppgang eller når du har fått en kommentar på Facebook. Ved forrige OL lot vi pærene blinke i rødt, hvitt og blått ved norske medaljer.

Foto: Phillips

TEST: Her kommer det smarte lyset

Planter

Det er ikke selve stueplantene som er på internett ennå, men en liten pinne som heter Parrot Flower Power stikkes i jorda og passer på dem for deg. Pinnen måler lys, temperatur, fuktighet og næring for plantene dine.

Du får klar beskjed på mobilen dersom plantene trenger din oppmerksomhet, og du slipper å ha flere planteskjebner på samvittigheten. Også Parrot Flower Power kan kobles til internett med IFTTT, og kan for eksempel be Hue-lyspærene dine om å gi plantene litt mer lys.

Les også: Derfor er lumentallet viktig for hodelykten

Foto: Parrot

Vannkoker

Du trodde kanskje at vannkokeren din ikke trengte internett? Vel, det spørs om iKettle kan overbevise deg. Ideen er i hvert fall at du kan sette på vannet fra mobilen din, gjerne automatisk når du kommer hjem.

Den gir deg også vennlig beskjed om når vannet er klart, og lar deg stille inn ulike temperaturer. En klar svakhet med dette systemet er at du uansett må fylle på vannet selv.

Les også: Slik ser du USA-Netflix på mobilen

Foto: iKettle

Steketermometer

Hvordan laget man er perfekt steik før internett kom? Da kunne man i hvert fall ikke bruke iGrill, termometeret som følger med på kjernetemperaturen og gir lyd på mobilen når det nærmer seg riktig temperatur.

Koblingen til internett sørger for at det blir riktig temperatur til riktig kjøtt, i tillegg til at du får noen gode matlagingstips på veien.

Foto: iDevices

Les også:

3 nyttige apper for deg som pusser opp

Dette batteriet kan øke levetiden på verktøy med 20 prosent  

TEST: Tre trådløse høyttalere med Spotify Connect  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.