MOBIL

6 spill som får tiden til å fly

ANDROID/IOS/WP-APPS: Er du allerede lei av romjulen? Disse mobilspillene får tiden til å gå.

27. des. 2012 - 12:00

Problemet med å for eksempel ha fri er at det fort blir dørgende kjedelig - hvis du ikke har tidsfordriv for hånden, selvsagt.

Og mens vi vet at mange av dere foretrekker å sitte i sofaen med en god bok, mistenker vi at mange har like mye glede av å sitte med nesen klistret til mobilskjermen.

Vi har derfor snekret sammen en liste med tidsslukende spill for Android, iOS og Windows Phone. 

LES OGSÅ: Nå er Windows Phone 8-krigen i gang

Android/iOS

1. Bad PiggiesDet smørblide grisetrynet er et klart hint om at verdens dårligste plan er iverksatt.

Angry Birds har tatt verden med storm iløpet av de årene det har vært tilgjengelig. Og akkurat når vi begynner å bli lei slipper Rovio løs et spill der du skal lede motparten - altså de egg-stjelende grisene, ut på tokt.

Om du skulle lure dreier dette toktet seg om å stjele egg fra sinte fugler, og på veien mot målet må du forsere et massivt utvalg baner med forskjellige hindre. Dersom du har spilt Angry Birds kjenner du straks igjen stilen.

Det betyr ikke at det ikke føles forskjellig nok fra Angry Birds til å gi mange, mange ekstra timer med underholdning blandet med ufint vokabular. Spillet går i hovedsak ut på å snekre sammen diverse transportmidler, noe du gjør ved å kombinere rammeverk med motorer, raketter, propeller, TNT og et lass av andre logiske komponenter å bruke når du skal, vel..stjele egg.

Om du ikke har dette spillet allerede er det bare å hente det ned.

  • - Bad piggies er utviklet av Rovio

    - Det er gratis både for Android og iOS

    - Windows Phone-utgaven er "på vei"

LES OGSÅ: Tre spill du bør hente ned i helgen

2. Grand Theft Auto: Vice CityDette er et spill mange tusen nordmenn allerede har stiftet bekjentskap med.

Etter hvert som mobiltelefoner har fått kraftigere maskinvare, har det dukket opp noen klassikere som tidligere var forbeholdt dedikerte spillkonsoller. Rockstars legendariske Grand Theft Auto-serie er blant disse, og byr på time på time med underholdning.

Det nyeste tilskuddet, GTA: Vice City er historien om mafia-mannen Tommy Vercetti, som sendes til den Miami-lignende byen Vice City etter at han slipper ut av fengsel. Her skal du jobbe deg opp og ta over den kriminelle underverdenen i byen. Det hele foregår til lyden av en rekke kjente 80-tallshitlåter.

Dette er et "åpen verden"-spill, som betyr at du kan gjøre stort sett hva du vil innenfor spillets rammer. Du skal utføre forskjellige oppdrag, og du kan utforske byen på egen hånd. Har du spilt GTA-spillene vet du hva vi snakker om.

Dette fungerer overraskende bra på mobiltelefonen, og enda bedre om du har et nettbrett å spille det på. Klar anbefaling for deg som har mye tid og drøyt 35 kroner til overs.

PS: Om du ikke har spilt de tidligere GTA-versjonene finner du disse til spottpris nå - søk dem opp på Google Play eller Apple App Store.

LES OGSÅ: GTA ute til Android

3. Machiniarum (for iOS/Android-nettbrett)Til tider psykadelisk, men veldig moro!

Machiniarum er et spill som slett ikke er nytt, men vi drar det frem til ære for nye lesere - for dette er en skikkelig godbit.

Dette spillet minner mye om Monkey Island-serien i selve spillestilen - altså "pek og klikk". Du skal løse en serie med oppgaver for å komme deg videre i historien, og dette innebærer å finne gjenstander du kan bruke. Noen ganger må du kombinere gjenstandene, og løsningene er sjeldet veldig opplagte.

Spillet er gjennomført til tusen, med nydelige, håndtegnede detaljer akkopagnert av musikk man kan bli litt småskremt av. Her blir man ofte bare sittende og kikke.

Detaljriktommen er også hovedgrunnen til at dette er et spill som egner seg best for nettbrett. Du kan riktignok installere det på enkelte Android-modeller med 720p-oppløsning, men dette gir ikke helt den samme gleden.

Windows Phone 8

Som du kanskje har fått med deg har Microsoft begynt en omstendig prosess med å sy sammen de forskjellige plattformene sine, og i det siste har vi sett flere og flere hyggelige konsekvenser av dette på mobilfronten. 

For eksempel når det kommer til spillutvalg. Det du kommer til å se mer og mer av fremover er konverterte titler fra Arcade-avdelingen i Xbox Live. Og da begynner vi faktisk å snakke.

1. Sonic CDVerdens raskeste pinnsvin - nå på Windows Phone.

Det er lenge siden Sonic inntok Xbox Live-arenaen, og nå er det lynraske pinnsvinet også på plass for Windows Phone 8, i Sonic CD. 

Om du noengang har eid en Sega-maskin har du sannsynligvis møtt på denne karen før, og konseptet er selvsagt det samme - løp gjennom baner så fort du greier og samle opp ringer og andre bonuser.  Du kan også være sikker på at Dr. Ivy Robotnik (også kjent som Dr. Eggman) dukker opp med jevne mellomrom for å ta i mot juling.

Til å være et plattformspill som går i høyt tempo fungerer det overraskende bra på berøringsskjerm, men det kan man kanskje skylde på at du hovedsaklig bruker frem- og hopp- tasten her, i ekte Sonic-stil.

2. Cracking SandsI Cracking Sands er det lov å bruke både albuer og våpen.

Dersom du er ute etter et racingspill med mye action, er Cracking Sands et bra valg. Her kjører du rett og slett firjuling så sanden spruter og kulene fyker, alt sammen presentert med fin grafikk og gjennomførte effekter.

Om du spilte Death Rally i gamledager kommer du til å like dette. Disse deler nemlig én essensiell regel: At den eneste regelen er å vinne.

3. Xtreme JoyrideI spill som dette er det enkle ofte det beste.

Fin grafikk og avansert funksjonalitet er definitivt et plusspoeng for holdbarheten et spill har, men det er nok mange der ute som savner et typisk mobilspill. Da er Xtreme Joyride et fint avbrekk i hverdagen.

Dette går enkelt og greit ut på å holde en bil på hjulene mens du farer nedover stadig verre hindringer i stadig høyere tempo. Spillet er slutt når bilen er smadret, og det gjelder selvsagt å tilbakelegge flest mulig metre og samle mest mulig poeng.

Ikke mettet?

100 Floors lar deg bryne hjernen (Android/iOS)

Brobyggerspillet som lar deg slippe løs ingeniøren i deg (Android/iOS)

Husker du Snake? (Android/iOS/WP7)

3 spill å bli hekta på (Android)

8 iPhone-spill vi elsker (iOS)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.