MOBIL

5 knalltelefoner til 3000 kroner

Har du tenkt å bruke 3000 kroner på mobil? Her er fem gode alternativer.

22. nov. 2011 - 11:33

Det er forlengst slutt på tiden der du måtte punge ut med 6000 kroner for å ordne deg en telefon som kunne mer enn å ringe og sende tekstmeldinger. Spesielt etter at Android tok av for fullt har utvalget blitt langt større i lavere prisklasser.

LES OGSÅ: Billig eller dyr smarttelefon

Vi har inntrykk av at veldig mange har en øvre grense på 3000 kroner når de skal kjøpe telefon, så vi tenkte det var på sin plass å liste opp fem av de beste kjøpene du kan gjøre i denne prisklassen.

LG Optimus 2XLG Optimus 2X har falt kraftig i pris de siste månedene.

LGs kraftpakke Optimus 2X burde definitivt vurderes om maksgrensen din er 3000 kroner. Denne telefonen kostet 4300 kroner da den kom på markedet i mars, og har siden den gang falt med nesten 1500 kroner.

Og da snakker vi plutselig veldig mye for pengene. Med doble prosessorkjerner, kraftig grafikkbrikke og bra skjerm er dette en telefon som fungerer svært bra til surfing, og som kan kjøre alle programmer du finner på Android Market uten å hikke.

Den kommer også med et interminne på 8 GB, og støtter i tillegg minnekort på opp til 32 GB. Minnekortene har for øvrig også falt i pris, så her kan du få massevis av lagringskapasitet for et par hundrelapper.

Klar for fremtiden

Optimus 2X har ikke bare mer enn nok kraft til å kjøre det meste som dukker opp i overskuelig fremtid. LG har også bekreftet at denne telefonen er blant modellene som får den kommende Android 4.0-versjonen, som byr på massive endringer.

Les test av LG Optimus 2X

Sony Ericsson Xperia ArcSony Ericsson Xperia Arc gir deg svært bra kamera for 3000 kroner.

Sony Ericsson Xperia Arc har i likhet med Optimus 2X falt en hel del i pris de siste månedene, og koster nå rett rundt 3000 kroner.

Denne telefonen har ikke like mye kraft som LGs dobbeltkjernetelefon, men rommer likevel nok krutt til å kjøre det aller meste av apps og spill.

Telefonen er responsiv, har 4,2 tommers skjerm med bra bildekvalitet og er god på både musikkavspilling og film.

Knallkamera

Det kanskje største argumentet for å velge denne telefonen er imidlertid kameraet. Her får du dedikert kameratast og gode kameramenyer, i tillegg til at kameraet starter kjapt. Dette gjør at det ikke er noe ork i det hele tatt å dra frem telefonen og knipse bilder mens du er på farten.

At bildekvaliteten også er helt i toppklasse til å være en mobiltelefon veier selvsagt også tungt.

I likhet med Optimus 2X er dette blant telefonene som blir oppgradert til den kommende Android 4.0 Ice Cream Sandwich-versjonen i løpet av de neste par månedene.

NB!: Sony Ericsson har også lansert en oppgradert versjon av Xperia Arc. Denne har fått navnet Xperia Arc S, har kjappere prosessor og koster drøyt 200 kroner mer. Vi har målt de to telefonene mot hverandre og kunne konkludere med at forskjellene er til stede, uten at de er overveldende.

Les test av Sony Ericsson Xperia Arc

Sony Ericsson Xperia ProXperia Pro er den beste Android-telefonen med fulltastatur.

Dersom du ikke har noe i mot berøringsskjermer, men samtidig gjerne skulle hatt et fysisk fulltastatur, er Sony Ericsson Xperia Pro verdt en nærmere inspeksjon.

Her får du gode og responsive taster plassert i et akkurat passe stort tastatur, slik at sjansen for å trykke feil er temmelig lav. Vi liker også at tastaturet har dedikerte piltaster, noe som er svært praktisk når du surfer eller skal rette opp i feil du har gjort i teksten du skriver.

Xperia Pro byr på mer godsaker enn et flott tastesett. Den er også kjapp, har god og passe stor skjerm og god batteritid.

Sony Ericsson har også listet den opp i oversikten over modellene som skal oppdateres til Android 4.0.

Les test av Sony Ericsson Xperia Pro

HTC Desire SDesire S har en fantastisk kvalitetsfølelse.

Dersom du er ute etter ren og skjær kvalitetsfølelse er HTC nesten alltid et sikkert valg. Dette er en produsent som legger stor vekt på gode materialer og godt sammenskrudde telefoner. Og en av de absolutt beste på dette feltet heter Desire S.

Denne telefonen er skåret i ett stykke aluminium, med unntak av gummiert plast øverst og nederst (så GPS-en og resten av antennene får signal), mens skjermen er dekket av glass. Desire S gir enkelt og greit en helt fantastisk kvalitetsfølelse.

Den har ellers den samme prosessoren og grafikkbrikken som Xperia Arc og Xperia Pro, og er dermed rustet for å kjøre det meste du finner på Android Market uten problemer.

Skjermen er ikke like stor som i toppmodellene - her får du 3,7 tommer. Nå vet vi at veldig mange synes denne skjermstørrelsen er helt perfekt, da den er tilstrekkelig til surfing og film, samtidig som telefonen ikke blir et digert beist.

Desire S er i likhet med de fleste andre HTC-modeller utstyrt med produsentens eget Sense-menysystem. Dette er det mest omfattende systemet som finnes for Android-telefoner, og HTC har forandret på det meste som går an å forandre på i det originale Android-oppsettet. Og lykkes bra med det.

Les test av HTC Desire S

Nokia E6Nokia E6 vil være en vinner for de som har "vokst opp" med E-serien.

Nokias telefoner i E-serien har forandret seg svært lite rent designmessig de siste årene, og det er faktisk helt greit.

Dette er en oppskrift målgruppen elsker. Et svært bra fulltastatur som er stappet med praktiske snarveisfunksjoner for det aller meste gjør denne til et av de mest effektive arbeidsverktøyene du kan oppdrive i dag - forutsatt at du bruker den lenge nok til at ting sitter skikkelig i fingrene.

Telefonen har ellers verken imponerende skjerm eller veldig kraftig maskinvare, og med Symbian under skallet er du heller ikke i nærheten av det gedigne app-utvalget du finner for Android og iOS-plattformene. Men dette gjør ikke noe. 

For dette er ikke telefonen for deg som er ute etter en underholdningsportal med diger skjerm, vanvittige surfeegenskaper, en milliard megapiksler og et utømmelig utvalg blokkfløyte-apps. Den er et arbeidsjern fritt for distraksjoner.

At den i tillegg er godt bygget, har god talekvalitet i samtaler og svært bra batteritid gjør dette til en perfekt pakke for målgruppen.

Les test av Nokia E6

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.