MOBIL

5 jobbtelefoner som duger

Å velge riktig telefon til bruk på arbeidsplassen er ingen lett oppgave. Her er fem telefoner som ikke bør skuffe noen.

25. jan. 2010 - 09:32
Vis mer

Kriteriene for en jobbtelefon avhenger selvsagt av hva man skal bruke telefonen til på arbeidsplassen. For noen er det nok å kunne ringe, mens andre trenger en telefon som kan ta imot litt juling. Listen under er laget for den målgruppen som krever mer avanserte funksjoner av telefonen sin, som håndtering av e-post, muligheter for å installere ekstra programvare og internettmuligheter.

Nokia E72

Nokia E72 er arvtageren til en av redaksjonsfavorittene: E71. I likhet med forgjengeren er E72 et skikkelig arbeidsjern, og en telefon du kan stole på. Her får du bra batteritid, veldig gode e-postmuligheter med Exchange, alt du trenger av teknologi og et bra fulltastatur. I tillegg har E72 fått utgang for 3,5 mm minijack, så du kan bruke ditt eget hodesett istedenfor det som følger med, og er generelt en bra musikktelefon.

E72 har ikke trykkskjerm, uten at dette føles som noe stort minus. Vi vet også at det er mange der ute som synes trykkskjermer er en uting, og da passer denne telefonen finfint.

Vil du lese mer om Nokia E72?

Samsung Omnia I8910 HD

Samsung Omnia HD er blant telefonene som har imponert oss mest. Med suveren bildekvalitet på den digre trykkskjermen, svært bra lyd, solid lagringskapasitet og et batteri som holder lenger enn man skulle forvente, er dette på mange måter den perfekte multimedietelefon.

Omnia HD er også et ypperlig jobbverktøy, med Exchange-støtte, gode internetthastigheter og ellers det meste du trenger. Dette er telefonen for de som er ute etter både nytte og underholdning.

Vil du lese mer om Samsung Omnia I8910 HD?

HTC Hero

HTC har kastet seg over Android-plattformen, og godt er det. HTC Hero er en knallbra smarttelefon med et operativsystem som både er morsomt å bruke og kan det meste. Her får du også gode musikkmuligheter, kjapp internettlinje og støtte for Exchange rett fra pakken.

Et annet stort pluss med Android er programvareutvalget, som øker i et durabelig tempo. Prisen på programmene er også i den fornuftige klassen.

Vil du lese mer om HTC Hero?

Palm Pre

Det var nok flere enn oss som fryktet at Palm skulle forsvinne fra mobilbransjen etter flere år med dårlig salg. Men så kom produsenten med tidenes comeback: Palm Pre. Denne telefonen kan uten problemer konkurrere med alternativene på markedet - den er kjapp, den er veldig brukervennlig, og den kan det aller meste.

I tillegg kan vel ingen nekte for at denne telefonen rett og slett er sexy?

Vil du lese mer om Palm Pre?

Nokia N900

Det skal være sagt med en gang: Nokia N900 er ikke telefonen du kjøper inn i dusinvis og deler ut til de ansatte. Ihvertfall ikke uten å høre med dem først. N900 kjører Linux-distroen Maemo, og gir deg i praksis de samme mulighetene til å forandre på operativsystemet som en vanlig Linux-PC. Menysystemet er enkelt nok til at alle kan ta i bruk de viktigste funksjonene, mens de med eventyrlyst (og helst litt peiling..) kan gå løs på mer avanserte oppgaver ved hjelp av tekstkommandoer i X-terminal.

Så, bare for å understreke dette: N900 er ikke en telefon som passer alle, men de den passer for vil til gjengjeld elske den.

Vil du lese mer om Nokia N900?

Hvis du likte denne artikkelen, kan vi også anbefale:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.