T2

4K i miniformat fra Canon

Canons nye C300 skal bli et svært praktisk kamera for profesjonelle videofotografer, med sin smale formfaktor og store utvalg objektiver.
Canons nye C300 skal bli et svært praktisk kamera for profesjonelle videofotografer, med sin smale formfaktor og store utvalg objektiver. Bilde: Canon
Stein Jarle Olsen
4. nov. 2011 - 10:52

Canons speilreflekser lansert de siste par årene har stort sett alle hatt muligheter for opptak i en eller annen HD-oppløsning, og det har gitt knallgod videokvalitet selv med relativt lavt budsjett.

Fleksibiliteten et slikt lite kamera gir har også gitt videofotografene nye muligheter for posisjonering, og dette har blitt brukt med suksess blant annet i TV-serien House.

Ny sensor

Nå lanserer Canon et "ordentlig" videokamera ment for proffe og halvproffe produsenter av digital video.

C300 er et videokamera med utskiftbar optikk og en ny Super 35 mm-ekvivalent CMOS-sensor på 8,29 megapiksler.

Canons nye C300 skal bli et svært praktisk kamera for profesjonelle videofotografer, med sin smale formfaktor og store utvalg objektiver.
Canons nye C300 skal bli et svært praktisk kamera for profesjonelle videofotografer, med sin smale formfaktor og store utvalg objektiver. Canon

Les også:

Nikon lanserer hybridkamera

Begrenset oppløsning

Det åpner i utgangspunktet for video i "superoppløsningen" 4K (3840x2160, også kalt Quad Full HD) i opptil 50 mbps, men Canon ser foreløpig ut til å begrense opptaket til vanlig full HD, altså 1920x1080.

Sensoren fanger imidlertid opp denne oppløsningen for hver av fargene rød, grønn og blå, noe som blant annet skal gi mindre såkalt moiré-effekt.

Begrensningen åpner vel uansett for at det kommer en firmwareoppgradering en gang i fremtiden som åpner for 4K.

Sammen med kameraet lanserte Canon en haug med nye objektiver - to 14,5-60mm, to 30-300mm og tre fastobjektiver på henholdsvis 24, 50 og 85 mm.
Sammen med kameraet lanserte Canon en haug med nye objektiver - to 14,5-60mm, to 30-300mm og tre fastobjektiver på henholdsvis 24, 50 og 85 mm. Canon

To typer

C300 kommer i to varianter, en for Canons EF-objektiver og en for PL-objektivene fra Arri (kalt C300PL)

C300 har ellers en fire tommer stor skjerm og måler 13,2 x 17,8 x 17,0 centimeter.

Det har to CF-porter og vil koste omtrent 20.000 dollar når det ankommer i januar.

Videofotografen Vincent Laforet har allerede testet kameraet og laget filmen Mobius, som du kan se i videofeltet øverst i saken.

Les også: 24 megapiksler fra Sony

TEST: LG Optimus 3D

Ny speilrefleks

Canon annonserte også at de jobber med en ny konseptmodell i EOS-serien av speilreflekskameraer, med større fokus på videobiten. Kameraet vil være utstyrt med en 35mm-fullformatsensor og tilby 4K-opptak.

Ytterligere spesifikasjoner, pris eller slippdato er info Canon foreløpig holder tett til brystet.

Canons nye konseptmodell av et speilreflekskamera med ekstra gode videokapabiliteter.
Canons nye konseptmodell av et speilreflekskamera med ekstra gode videokapabiliteter. Canon

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.