MOBIL

4 gode telefoner til under 2000 kroner

Du trenger slett ikke blakke deg for å få en god mobil.

21. nov. 2012 - 06:00

Dersom du er villig til å punge ut over 4500 kroner har du samtlige av de beste flaggskip-telefonene innenfor rekkevidde, og trenger ikke inngå noen kompromisser på skjerm, maskinvarekraft eller teknologi.

Samtidig er det mange som bare rister på hodet av tanken på å betale like mye for mobilen som for en middels spekket laptop. Vi har tidligere sett på telefoner til under 2500 kroner, og i dag går vi enda et hakk ned på prislisten. 

Prissegmentet mellom 1000 og 2000 kroner er ironisk nok også stedet der det er enklest å kjøpe katta i sekken. Her finner du telefoner som er hasteprodusert for å "ha noe å tilby" til lav pris og telefoner som har blitt dumpet fra høyere prisklasser på grunn av dårlig salg (noe det gjerne er grunner til).

Nå er det heldigvis slik at det også finnes en del juveler i dette segmentet. Her er fire av dem:

Sony Xperia Go

Ca 1900 kronerEr du helt idiot? Null problem med denne telefonen.

En vannskade er den kjipeste måten du kan ødelegge telefonen din på. I det sekund verkstedet ser at fuktindikatoren er utløst, ryker nemlig garantien din.

Heldigvis er akkurat dette et fokuspunkt hos Sony, som har satset stort på vanntette mobiltelefoner de siste to årene - for eksempel Xperia Go. Dette er en liten, sporty og robust mobiltelefon som også skjuler nok kraft bak dekslene til å kjøre det du trenger uten hakking og forsinkelser.

Med god lyd i musikkspilleren er dette en perfekt treningskamerat når du skal legge ut på den årlige joggeturen din i starten av januar. 

Til tross for vanntettheten greide vi å ta livet av godsaken da vi hadde den inne til test. Det skyldes en kombinasjon av fraværende dømmekraft, lav intelligens og 1200 omdreininger i minuttet. så om den blir skitten anbefaler vi heller å bruke vann og oppvaskkost.

Xperia Go var billig allerede da den kom, og nå har den falt ytterligere 400 kroner i pris. Her får du full valuta for de 1900 kronene du må ut med.

LES TEST AV SONY XPERIA GO

Huawei U8860 Honor

Ca 1800 kronerHuawei Honor holder fremdeles mål.

Dersom du vet at du ikke kommer til å installere noen krevende apper, og greier deg med en litt svakere prosessor enn Xperia Go, er Huaweis U8860 Honor verdt en nærmere titt.

Blant høydepunktene denne telefonen kan by på er en stor og god skjerm (fire tommer er som stort å regne i denne prisklassen), god lyd og over gjennomsnittlig batteritid.

Alt i alt er dette en hyggelig telefon med få store svakheter. Noen kompromisser må du inngå - kameraet er for eksmpel ikke veldig bra, men dette forsvares av prisen på 1800 kroner.

LES TEST AV HUAWEI U8860 HONOR

Sony Xperia U

Ca 1700 kronerXperia U er en finfin allrounder.

Dersom du synes Xperia Go frister, men vet at du ikke har behov or vanntetthet eller minnekortstøtte, er Xperia U et fint alternativ.

Her får du høyere oppløsning enn i Go, og telefonen er både sprek og brukervennlig.

En flott allrounder til hyggelig pris, altså.

LES TEST AV SONY XPERIA U

Huawei Ascend G300

Ca 1300 kronerAscend G300 er rivende billig, og får Android 4.0.

Med Ascend G300 beviste Huawei nok en gang at de greier levere gode produkter til lav pris. Denne telefonen koster i dag knappe 1300 kroner.

Og her får du svært mye for pengene. Skjermen har en størrelse på 4 tommer og en oppløsning på 800 x 480 piksler, du får et helt greit kamera og en telefon som i det store og det hele gir en fin bruksopplevelse.

At den er billig betyr ikke at du ikke får oppfølging etter at du har betalt - senest i går ble Android 4.0-oppdateringen sluppet løs til godsaken.

LES TEST AV HUAWEI ASCEND G300

Savner du noen billige, men gode telefoner i listen? Kom gjerne med egne anbefalinger i kommentarfeltet!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.