IT

37 millioner har registrert seg på nettsted for utroskap. Nå kan de bli avslørt

Hackere holder personlig data som gissel.

 «Livet er kort, vær utro». Slik låter slagordet til nettstedet som mandag meldte at de hadde blitt angrepet av hackere.
«Livet er kort, vær utro». Slik låter slagordet til nettstedet som mandag meldte at de hadde blitt angrepet av hackere. Bilde: Skjermdump
20. juli 2015 - 17:04

«Livet er kort, vær utro». Slik låter slagordet til det utskjelte date-nettstedet Ashley Madison, som lar personer i parforhold finne hverandre. Nå har nettstedet blitt hacket, og navn og adresse til deres 37 millioner kunder kan bli lekket, ifølge Krebs On Security og Forbes.

En gruppe hackere kalt The Impact Team har allerede lekket små mengder informasjon, men truer nå med å gjøre hele brukerdatabasen offentlig tilgjengelig dersom eierne, Avid Life Media (ALM), ikke legger ned nettstedet.

Dette inkluderer alle profiler med tilhørende seksuelle fantasier, fulle navn og adresser samt navn på ansatte og e-postutveksling mellom disse.

«Svært mange vil få en veldig dårlig dag, inkludert flere rike og mektige personer», heter det i et manifest hackergruppen har publisert.

Les også: Se tabben Google Photos-appen gjorde

Slakter «Full Delete»

Gruppen går hardt ut mot en av nettstedets tjenester, Full Delete, som skulle slette brukernes data permanent mot et gebyr på 19 dollar. Dette skal ikke ha fungert som annonsert.

«Brukere betaler nesten alltid med kredittkort, og deres kjøpsinformasjon blir ikke fjernet slik nettstedet lover. Dette inkluderer deres fulle navn og adresse, som selvsagt er den viktigste informasjonen brukerne vil ha slettet», skal hackerne ha skrevet i et manifest.

BankID på mobil: Slik oppstår de merkelige kodeordene på mobilen din

– Lekkasje fra innsiden

Selv tror ALM de har funnet årsaken til lekkasjen.

– Vi er svært nær ved å få en bekreftelse på hvem som står bak dette. Den mistenkte er ikke ansatt hos oss, men har hatt tilgang til våre tekniske systemer, sier ALM-sjef Noel Biderman til Krebs On Security

– Lik oss eller ikke: Dette er fremdeles en kriminell handling, sier Biderman.

Mandag ettermiddag meldte selskapet at de har engasjert et verdens fremste selskap for IT-sikkerhet for å forhindre lekkasjen.

Les også: Billig klistrelinse gjør at mobilkamera kan måle seg med utstyr til 50.000 kroner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.