OLJE OG GASS

36 nye Statoil-lisenser

UTVIDER: Statoils 36 nye lisenser i Mexicogolfen er markert med gult. De oransje blokkene opereres allerede av Statoil. Den røde, vertikale linjen markerer skillet mellom amerikansk (t.v.) og meksikansk maritimt område.
UTVIDER: Statoils 36 nye lisenser i Mexicogolfen er markert med gult. De oransje blokkene opereres allerede av Statoil. Den røde, vertikale linjen markerer skillet mellom amerikansk (t.v.) og meksikansk maritimt område. Bilde: Statoil
Mona StrandeMona StrandeJournalist
23. aug. 2007 - 10:07

Statoil hadde det høyeste av 47 bud på 20 lisenser i Alaminos Canyon og 16 i Keathley Canyon. Lisensene ligger i områder med vanndyp opp mot 2500 meter.

Langsiktig satsing

– Vi er veldig tilfredse med resultatet i denne lisensrunden. Disse dypvannslisensene er lovende arealer som vi ser fram til å utvikle. De vil bidra til å sikre vår langsiktige satsing i området, sier direktøren for Statoils virksomhet i Mexicogolfen, Øivind Reinertsen, i en pressemelding.

Knytter lisenser sammen

Seks av de nye blokkene i Alaminos Canyon ligger i tilknytning til blokker Statoil allerede er operatør for. Det meste av Keathley Canyon ligger innenfor Mexicos maritime område, men Statoils nye blokker ligger nordvest på den amerikanske siden.

Lisensrunde 204 ble ledet av Minerals Management Service ( MMS). De må gjennomgå vinnerbudet, så det kan fortsatt ta opptil 90 dager før Statoil får sin endelige godkjenning.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.