MOBIL

3 ting vi elsker og hater med Windows Phone 7

Microsoft Windows Phone 7 er ute av skapet, og det er både veldig bra og veldig irriterende.

19. nov. 2010 - 14:41

Etter kort tid med Windows Phone 7 i daglig bruk har vi blitt ganske så glade i plattformen. Foreløpig føler vi ikke vi er helt der at vi kan skrive en full test av vår første Windows Phone-telefon, HTC Trophy, men vi regner med å ha ting spikret en gang neste uke.

Dette betyr ikke at vi ikke har funnet noen styrker og svakheter med plattformen, så vi tenkte i første omgang vi kunne dele tre av hver av disse.

Styrker

Windows Phone 7 er en ny plattform, og da forventer vi selvfølgelig ikke at ting skal være perfekt. Likevel må vi si at vi er imponert over Microsofts første forsøk, som er polerte saker.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Les også:

Under skallet på Windows Phone 7

Her er Windows Phone 7-hemmelighetene


1. Super  respons

Microsofts PC-operativsystem Windows Vista ble i en periode kjørt ukritisk inn i datamaskiner (særlig laptoper) med altfor svak maskinvare. Resultatet ble at en stor andel av Vista-brukere fikk en lite tilfredsstillende brukeropplevelse, og Vista fikk rykte på seg som tregt og grusomt.  Også selskapets Windows Mobile-serie hadde en tendens til å dukke opp i telefoner som i praksis ikke greide drive operativsystemet skikkelig.Windows Phone 7 er herlig responsivt.

Om det er dette som er årsaken, vet vi ikke, men Microsoft har ihvertfall satt strenge krav til maskinvaren i telefoner som skal bruke Windows Phone-plattformen. På denne måten er du sikret god respons i telefonen, samtidig som det ikke er kuttet på fancy animasjoner og effekter. Windows Phone 7 er pent og responsivt, enkelt og greit.

2. Knall Office-løsning

Vi har ikke sett en penere Office-pakke enn den som følger med Windows Phone 7. Her er det svært lettvint og greit å lese, redigere og opprette både regneark og tekstdokumenter.Office-løsningen er en fryd.

Exchange-løsningen er også gjennomført solid, kanskje den beste og mest brukervennlige vi har sett til nå, og har forsynt seg kraftig av PC-versjonen av Outlook.

3. Helt "nytt"

Windows Phone 7 ligner ikke på noe annet mobilt operativsystem. Vi liker at Microsoft har gått mot strømmen og satset på noe som føles helt nytt.Dette er unike saker.

Samtidig har brukervennligheten åpenbart hatt høy prioritet når løsningene har blitt utviklet, så du trenger ikke være bekymret for at ting skal være like vanskelig å lære seg som i Windows Mobile 6.5.  

På neste side ser vi på tre ting som irriterer oss »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.