KARRIERE

280 nye realfagsplasser

280 nye studieplasser på realfag og teknologi er bra, mener lederen for NITO Studentene. Men han skulle gjerne hatt mer penger til utstyr.
280 nye studieplasser på realfag og teknologi er bra, mener lederen for NITO Studentene. Men han skulle gjerne hatt mer penger til utstyr. Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle Olsen
5. okt. 2010 - 11:05

Statsminister Jens Stoltenberg gjorde en “kontrollert lekkasje” da han besøkte NTNU i anledning 100-årsjubileet for snart en måned siden.

280 realfagsplasser

Da l ovet han 2200 nye studieplasser i forslaget til statsbudsjett. I dag kom forslaget, og Stoltenbergs 2200 studieplasser er å finne. 280 av disse går til real- og teknologifag.

I tillegg får studiestedene 1140 såkalte “strategiske” studieplasser som de kan benytte i tråd med egne strategier.

– Etableringen av nye studieplasser setter oss i stand til å møte utfordringene i fremtiden, sier statsråd for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland, i en pressemelding.

Dårlig utstyr

Men ikke alle er fornøyde med bevilgningen.

Espen Tveitevåg, leder for NITO Studentene, er skuffet over at det ikke finnes øremerkede midler til vitenskapelig utstyr ved ingeniørutdanningene.

Studentene der sliter i dag med å finne så banale ting som skrujern, mener han.

– Vi registrer at det kommer utstyrsmidler til nye byggeprosjekter på 469,7 millioner kroner, men det forbedrer ikke den uholdbare situasjonen ved eksisterende ingeniør- og teknologiutdanninger som har et sterkt behov for oppgradering av vitenskapelig utstyr, sier Tveitevåg til NITOs nettsider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.